VIDEO: Zdravstveni djelatnici u Mostaru za utorak najavili blokadu sustava!

PRO Oglas

Kao što su i najavili, nova prosvjedna šetnja zdravstvenih djelatnika HNŽ-a od Španjolskog trga, do zgrade Vlade ponovno je održana u Mostaru.

Zdravstveni radnici HNŽ-a pozvali su odgovorne osobe poput ministra zdravstva Gorana Opsenice, premijera Vlade Nevenka HNŽ-a Nevenka Hercega i ministarstva financija Adnana Faladžića da izađu ispred radnika i da im kažu kada će potpisati kolektivni ugovor, kako bi se obustavio štrajk i da se zdravstveni radnici vrate na radna mjesta.

No do toga danas nije došlo, osim što je Darko Juka, savjetnik županijskog premijera Nevenka Hercega sindikalistima uručio poziv na sastanak koji će se održati narednog utorka, 9.ožujka, i gdje bi na tom sastanku trebali nazočiti, kako je on kazao “oni koji su poslodavci”.

Tko su ti poslodavci?

Po riječima Darka Juke, to su Federalno ministarstvo zdravstva, županijske vlade, skupština županije, svi ravnatelji tri bolnice na prostoru županije, 12 domova zdravlja, resorni ministri u Vladi ove županije, Zavod za javno zdravstvo, Zavod zdravstvenog osiguranja i čelnici sindikata.

Na sastanak masovno dolaze i zdravstveni radnici

Iako je danas bilo samo 30 zdravstvenih djelatnika na ovoj prosvjednoj šetnji, a koliko je maksimalno bilo dozvoljeno zbog epidemioloških mjera. Za utorak je najavljen masovni odaziv, i koji se neće obazirati koliko je dozvoljeno da ih nazoči “pritisku” na donošenje i potpisivanje kolektivnog ugovora!

Mili Marušić / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO