VIDEO: Životna avantura studentice iz Širokog Brijega i studenta iz Mostara kroz program “Work and Travel USA”

PRO Oglas

Work and Travel USA je program koji omogućuje studentima obavljanje sezonskih poslova diljem USA u ljetnim mjesecima. Program se sastoji od dva dijela; radnog programa i turističkog programa. Jedini uvjet za sudjelovanje u ovom programu je biti student (redovni ili izvanredni), neovisno o godini studija.

Prijava na Work and Travel program odvija se u suradnji s agencijom koju vi sami izaberete, u ovom slučaju, portal OTPOR.Media odabrao je US JiM Mostar. Vrste poslova variraju, ali se temelje na sezonskom radu u turističkim centrima; konobarenje, rad u zabavnim parkovima, rad u hotelu i slično. Nakon što odabere vrstu programa, student bira poslodavca s kojim će odraditi intervju putem Skype-a. Nakon dobivenog posla slijedi viziranje u Sarajevu, te kupovina avio karte i let u USA.

Puno je pitanja koja su nam bila nejasna, ali odgovori su bili zapravo jako jednostavan, a što su za OTPOR.TV kazali naši sugovornici, tj. studentica iz Širokog Brijega Katarina Ivanković i student iz Mostara Borna Grubišić.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO