Viralni hit: Turist u Hrvatsku stigao s lijesom na krovu

PRO Oglas

Bizarna fotografija s autoceste A1 zapalila je društvene mreže.

Ne, ne radi se o fotomontaži. Austrijanac doista na krovu vozi pravi pravcati lijes. Jedino nije poznato kakav je sadržaj unutra, odnosno tko ili što se nalazi u lijesu. I tu sada možemo krenuti s crnohumornim šalama koje su doslovno preplavile društvene mreže. Objava je samo na Facebook stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca prikupila preko deset tisuća reakcija, ali i preko 1100 komentara.

A kad su komentari u pitanju, maštovitosti, pa i duhovitosti posjetitelja nema kraja. Mnogi se prisjećaju obitelji Topalović iz Kovačevićevih Maratonaca, neki su sigurni da baka financira putovanje, a treći su sigurni kako se radi o glasaču koji se “žurio” put Splita.

Smije li se voziti lijes na krovu automobila?

Neki su postavili pitanje smije li se voziti lijes na krovu vozila. Odgovor naravno nije jednoznačan, ali da nije preporučljivo, doista nije. Ako zbog ičega, onda zbog osjetno veće potrošnje goriva. O mogućnosti da držači popuste i lijes otklizi nećemo ni govoriti.

Za početak su tu krovni nosači. Oni, sudeći po fotografiji, u potpunosti su legalni. Kad su pak u pitanju krovne kutije, njihova nosivost ovisno o modelu (čitaj cijeni) kreće se od 50 do 75 kg. Tu je i dozvoljeno opterećenje krova koje ne treba smesti s uma.

Ako pak razmišljate o kupovini kutije, znajte da se tu trošak kreće od nekih 1500 pa sve do 10.000 kuna, ovisno o veličini, volumenu i dakako proizvođaču. Možda vam je sada jasnije zašto je ovaj vozač izabrao DIY rješenje.

Index.hr

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO