Više uhićenih u akciji „KOTA 22“ MUP-a ŽZH

PRO Oglas

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH, vodeći višemjesečnu akciju kodnog naziva „KOTA 22“, postupili su po Naredbi Općinskog suda u Ljubuškom, te dana 30.09.2022. godine uz pomoć policijskih službenika PU Posušje, PU Ljubuški, PU Grude, PU Široki Brijeg i Specijalne policije MUP-a ŽZH, na četiri lokacije izvršili su pretragu obiteljskih kuća, okućnica, pratećih objekata i vozila koja koriste osobe IB(64) iz Posušja, ZV. (45) iz Ljubuškog, MB(43) iz Ljubuškog i IB(23) iz Posušja.

Posebno ističemo da su policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH pomoć pružili i policijski službenici Granične policije BiH sa službenim psom, na čemu im se ovom prilikom zahvaljujemo.

Prilikom pretrage obiteljskih kuća, popratnih objekata i vozila koja koristi IB (64) iz Posušja, policijski službenici su pronašli i izuzeli dva motorna vozila marke Seat i BMW, veći broj stranih popunjenih i praznih prometnih dozvola i knjiga vozila, strane registarske oznake, razne predmete. za krivotvorenje dokumenata, mobitela, te drugih predmeta koji se dovode u vezu s izvršenim kaznenim djelima. Imenovani je lišen slobode, te ispitan u svojstvu osumnjičenika na okolnosti kaznenog djela iz čl. 238 KZ F BiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i kaznenog djela iz čl. 373 KZ F BiH Krivotvorenje isprava .

Kod ZV(45) iz Ljubuškog, prilikom pretrage obiteljskih kuća, popratnih objekata i vozila, policijski službenici su pronašli i izuzeli jednu automatsku pušku, jednu lovačku pušku za koju isti ne posjeduje dozvolu i više komada nedozvoljenog streljiva, više komada štapina-eksploziva i detonatorskih kapsula, 3 okvira za automatsku pušku i mobilni uređaj. Imenovani je lišen slobode, te ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje u početak kaznenog djela iz čl. 371 KZ F BiH Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari i kaznenog djela iz čl. 238 KZ F BiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretrage obiteljskih kuća, popratnih objekata i vozila kojima se koristi MB(43) iz Ljubuškog, policijski službenici su pronašli i na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta izuzeli predmete koji se dovode u vezu s izvršenim kaznenim djelom. Isti je lišen slobode, te ispitan u svojstvu osumnjičenika na okolnosti kaznenog djela iz čl. 238 KZ F BiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Također, prilikom pretrage stana i vozila koja koristi IB(23) iz Posušja, pronađeni su i izuzetni predmeti koji se dovode u vezu s izvršenim kaznenim djelima, te je isti lišen slobode i ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo. iz čl. 238 KZ F BiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih drog a i kazneno djelo iz čl. 373 KZ F BiH Krivotvorenje isprava.

Po kompletiranju predmeta, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH će protiv IB(64), ZV(45), MB(43) i IB(23) uputiti izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu zbog postojanja osnova sumnje da su isti počinili gore navedena kaznena djela.

Uprava policije MUP-a ŽZH

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO