VUČIĆEV MEDIJ: “Dodik spremio 30 milijuna eura za bježaniju i prebacio ih u Srbiju!”

PRO Oglas

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik , koji je i kandidat ove stranke za predsjednika Republike Srpske na predstojećim Općim izborima u BiH, zaostaje za svojom glavnom protukandidatkinjom Jelenom Trivić, kandidatkinjom opozicije, navodi ankete do sada, piše medij blizak predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

U strahu od poraza na izborima 2. listopada Milorad Dodik pripremio je ogroman novac, oko 30 milijuna eura, i prebacio ga u Srbiju. Taj bi mu novac trebao poslužiti kao sigurno utočište u slučaju da stvari krenu po zlu nakon izborne noći.

Tu “poslovnu” operaciju Dodik je izveo uz pomoć svojih starih poslovnih partnera Miroslava Miškovića (Delta) i Dragana Đurića (Zekstra), kupovinom luksuznog hotela “Holiday Inn” u Beogradu za 30 milijuna eura, piše portal 24sedam.rs.

Naime, kompanija “Delta Real Estate” vlasnik je hotela “Holiday Inn” od studenog 2016. godine, ali je prije nekoliko dana Mišković upoznao Dodika i “prodao” mu hotel.

Kako bi ova transakcija bila što legalnija, Dodik je preko Dragana Đurića i njegove firme “Zekstra”, koja se formalno pojavila kao kupac “Holiday Inna”, u novčane tokove unio ogromnu količinu gotovine.

Tako je Dodik u Beogradu “parkirao” novčanu zalihu koju će, ako zatreba, moći aktivirati novom transakcijom.

Inače, Dodik, Mišković i Đurić već su imali slične zajedničke poslovne pothvate, kada su izveli akciju preuzimanja Robne kuće “Boska” u samom centru Banje Luke. Konzorcij “Delta-Zekstra” kupio je 2009. godine oko 58 posto dionica “Boske” za tri milijuna eura.

Također, Dodik i Mišković su u ožujku 2019. godine zajedno otvorili Delta Planet u Banjoj Luci, najveći tržni centar u BiH, koji je formalno u vlasništvu “Delta Real Estate” Miroslava Miškovića.

24sedam.rs

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO