Za koliko novaca je Lokomotiva kupila Matea Marića?

PRO Oglas

Gruđanin Mateo Marić (22) napravio je transfer s Pecare u NK Lokomotiva Zagreb, momčad hrvatskog prvoligaša s kojim je dogovorio višegodišnji ugovor.

Ponajbolji i najstandardniji igrač NK Široki Brijeg u aktualnoj sezoni, te standardni mladi reprezentativac BiH, će tako zaigrati u HNL-u i napraviti novi iskorak u karijeri.

U redovima hrvatskog prvoligaša s Kajzerice pridružit će se Stipi Markoviću i Dominiku Kovačiću koji su istim putem krenuli u prethodnim sezonama.

Naime, ovo je već treći dogovoreni transfer igrača iz Širokog Brijega u zagrebačku Lokomotivu, a bilo je i obrnutih slučajeva, čime se potvrđuje izvrsna suradnja dvaju klubova.

A Širokom Brijegu, bi dakako, s obzirom da je Marić imao ugovor, trebala pripasti financijska odšteta.

Kako neslužbeno doznaje portal Jabuka.tv od izvora bliskih klubu s Pecare, Široki bi trebao inkasirati svotu između 160-200 tisuća eura, a uz to ako Marić napravi neki unosan transfer iz Lokomotive, Širokom će pripasti još 15 % od idućeg transfera nogometaša iz Gruda.

Mateo je drugi član obitelji Marić iz Gruda, koji se pokazao uspješnim u najpopularnijem sportu na svijetu. Podsjećamo, ranije je njegov brat Mirko napravio transfer iz Širokog Brijega u zagrebački Dinamo, a specijalizirani nogometni portal Transfermarkt taj transfer procijenjuje na 100.000 eura. Ali Mirko pravu priliku u Dinamu nije dobio pa je okolnim putem otišao u Osijek gdje je imao sjajne nastupe, a iz kojega je napravio unosan transfer u talijanskog drugoligaša Monzu.

Shodno pravilima Uefe za razvoj igrača, dio kolača pripao je i njegovom matičnom klubu Širokom Brijegu, a to je oko 2,5% od ukupnog transfera, a s obzirom da je transfer vrijedan 4.5 milijuna eura, to je još oko 113.000 eura za Široki Brijeg. Ovi novci će zasigurno dobro doći klubu Pecare u jačanju klupske blagajne.

Jabuka.tv

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO