ZABRINJAVAJUĆE – Maloljetne učenice u Širokom Brijegu žrtve eksplicitnog sadržaja namontiranih fotografija!

PRO Oglas

Dok roditelji u Širokom Brijegu ovih dana prolaze kroz uobičajene brige vezane uz svoju djecu, u jednoj od Širokobrijeških osnovnih škola, do sad je nekoliko učenica postalo žrtvama bezosjećajnog postupka vršnjaka. Privatne fotografije djevojčica su neovlašteno preuzete sa aplikacije “Whats app” te su im na fotografijama montirana gola tijela drugih ženskih osoba, sa slika koje su vjarojatno također preuzete sa interneta.

Autor ovog sramotnog čina imao je jasnu namjeru – nanijeti štetu ugledu djevojčica, šireći slike putem društvenih mreža.

Iako smo imali uvid u same fotomontaže i informacije o počiniteljima, koje su najblaže rečeno uznemirujuće, nećemo ih objaviti jer ne želimo dodatno traumatizirati djecu.

Po našim pouzdanim informacijama, roditelji su obavijestili Policijsku upravu Široki Brijeg, koja je prihvatila ovaj slučaj, ali su se osjećali kao da će ovaj slučaj završiti u ladici stola odakle nikada neće gledati svjetlo dana.

Shvativši da će morati poduzeti dodatne korake, odlučili su angažirati odvjetnički ured iz Mostara, s čvrstom odlukom da ovaj slučaj ne postane još jedan neprocesuiran incident.

Odvjetnici su preuzeli inicijativu, prikupljaju sve relevantne informacije i pripremaju se za pravnu bitku koja ih očekuje. Roditelji su se udružili da zaštitite svoju ali i drugu djecu od zlostavljanja i žele zajednički stati na kraj takvom ponašanju koje prolazi bez posljedica.

Stoga apeliramo na sve roditelje, skrbnike i učitelje da aktivno razgovaraju s djecom o štetnosti dijeljenja neprimjerenog sadržaja i potiču svijest o sigurnosti na internetu. Važno je na vrijeme stvoriti otvorenu komunikaciju s djecom kako bi se osiguralo da se osjećaju podržano i sigurno te da razumiju ozbiljnost posljedica svojih postupaka.

Mili Marušić / OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO