Započelo kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići 2022.

PRO Oglas

U Galeriji Bratovštine, u starom župnom dvoru u Gorici, u znak sjećanja na pokojnog kapelana u župi Gorica-Sovići otvorena je izložba slika umjetnice Vesne Ćorluka iz Gruda.

Za ovu izložbu tiskan je poseban katalog. O umjetnici i njezinim radovima, kao i o pokojnom fra Nikoli govorila je Jasna Brnadić, a Kulturno ljeto kao i ovu izložbu otvorio je načelnik općine Grude Ljubo Grizelj. Večer je imala i svoje ime – Slavljenje života.

Vesna Ćorluka učiteljica je podrijetlom iz Hrvatskog Zagorja. Udala se u Grude, gdje živi i radi u Osnovnoj školi. Slikarstvom se bavi iz ljubavi. Ovo je njezina druga samostalna izložba slika, a sudjelovala je na skupnim humanitarnim izložbama kao i na nekim likovnim kolonijama.

U katalogu je između ostaloga Mario Bušić napisao: „Vesna nam svojim slikama hoće kazati onu prvu rečenicu Ivanova evanđelja na sasvim nov, ali prihvatljiv način svima koji vjeruju: U početku bijaše Riječ, koja je slikom postala. Ovu je izložbu, zajedno s organizatorima, posvetila pokojnom fra Nikoli Spuževiću, dugogodišnjem kapelanu u župi Gorica-Sovići koji je otišao s ovoga svijeta pred Božić prošle godine, a koji se svojim samozatajnim toplim životom uvukao u mnoga srca i osvojio ih. Nenametljiv, a susretljiv, nasmiješen, naslonjen na ogradu balkona na ulazu u stari župni dvor u Gorici, ostao je zapamćen i u Vesninom prvom urađenom portretu. Fra Nikola je slavio Krista, slavio Život. Vjerujemo da sada živi u vječnom slavlju, odakle moli za sve nas, koji se nadamo tamo doći, i uskoro s njim zajedno, nasmiješeni gledati svoga Stvoritelja, u Njegovoj i našoj slavi! Vesna, čestitam Ti u ime organizatora i svih koji vole umjetnost, i nastavi dalje slaviti život svojim slikama!“

Glazbom je večer učinio ljepšom slavljenički tim katoličke karizmatske zajednice Emanuel, koju je dugo godina vodio sam pokojni fra Nikola Spužević. Program je vodila Marija Prlić.

Kulturno ljeto u ovoj župi nastavlja se u područnoj crkvi u Sovićima, u ponedjeljak gdje će duhovni koncert održati fra Zvonimir Pavičić, župni vikar u župi Međugorje.

Grude-online.info

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO