Zašto trebate skinuti maskicu prije nego što mobitel stavite na punjenje?

PRO Oglas

Većina pametnih telefona napaja se litij-ionskim baterijama i one će se s vremenom uvijek pogoršati bez obzira na to kako punite svoj telefon. S vremenom se učinkovitost baterija smanjuje, no možete napraviti neke stvari da im produžite vrijeme trajanja.

Naime, ako predugo punite mobitel ili pustite da se mobitel isprazni do kraja pa ga tek onda stavljate na punjač, to će skratiti vijek trajanja baterije vašeg pametnog telefona. Ali, jedan od najučinkovitijih načina za uništavanje baterije jest pregrijavanje.

Na Appleovoj stranici za podršku upozoravaju da “korištenje iOS ili iPadOS uređaja u vrlo vrućim uvjetima može trajno skratiti trajanje baterije”. Dakle, ne ostavljajte svoj mobitel u parkiranom automobilu kada su temperature visoke.

Apple navodi da je poželjna temperatura okoline za rad uređaja između 0º i 35ºC. “Uvjeti niske ili visoke temperature mogu uzrokovati da vaš uređaj promijeni ponašanje kako bi regulirao svoju temperaturu.”

Neke vrste maskica mogu dovesti do toga da se uređaj jako zagrije tijekom punjenja. Ako primijetite da vam je telefon znatno topliji nakon punjenja, to bi mogao biti znak da postaje prevruć, što oštećuje kapacitet baterije.

Prema tome, požljeno je skinuti maskicu prije nego što stavite mobitel da se puni. Uz to, izbjegavajte puniti mobitel tijekom noći jer to također može opteretiti elektrode baterije. To su neki potezi koji će pomoći da vam baterija dulje traje.

Iflscience.com

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO