Završena obdukcija stradalih iz Posušja, sahrane u nedjelju i ponedjeljak

PRO Oglas

Obdukcija tijela osmero mladih preminulih u tragediji u novogodišnjoj noći nedaleko Posušja završena je kasno popodne u subotu u Mostaru, no tužitelj koji vodi istragu nije mogao potvrditi da su se ugušili ispušnim plinovima iz agregata.

“Rezultate obdukcije i uviđajnih radnji s mjesta nesreće ćemo poslati u Sarajevo na vještačenje i tek nakon toga ćemo znati točan uzrok smrti”, rekao je tužitelj Županije zapadnohercegovačke Borislav Čuljak. Dodao je kako slijede toksikološka vještačenja koja će pomoći u rasvjetljivanju ovoga slučaja.

Po riječima tužitelja Čuljka, iz vikendice u kojoj su preminule četiri djevojke i četvorica mladića izuzeto je više dokaza uključujući agregat za proizvodnju električne energije za koji se neslužbeno tvrdi da je prouzročio smrt.

Dvoje mladih bit će sutra pokopano u Posušju, dok će ostalih šest biti pokopano u mjestu Rakitnu nedaleko od ovoga zapadnohercegovačkog gradića.

Misu za tragično stradale u ponedjeljak će u Posušju predvoditi biskup mostarsko-duvanjski, trajni upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije Petar Palić.

U Bosni i Hercegovini je u subotu dan žalosti, dok je trodnevna žalost proglašena u Županiji zapadnohercegovačkoj.

Dan nakon tragične pogibije osmero mladih na novogodišnjoj proslavi Posušje je zavijeno u crno.

Zastave su spuštene na pola koplja, a novogodišnja rasvjeta pogašena.

Od ranog jutra žitelji Posušja dolaze na središnji gradski trg gdje pale svijeće i mole se za duše preminulih.

Općina Posušje proglasila je trodnevnu žalost, odlukom Vijeća ministra BiH 2. siječnja proglašen je Danom žalosti u cijeloj Bosni i Hercegovini, dok je Vlada Federacije BiH proglasila 4. siječnja Danom žalosti u ovom bh. entitetu.

Nesreća u kojoj je ugašeno osam mladih života dogodila se u novogodišnjoj noći u mjestu Tribistovu kod Posušja. Četiri ženske i četiri muške osobe, u dvadesetim godinama života, pronađene su mrtve u petak ujutro u vikendici u kojoj su se okupili na dočeku Nove godine.

Mostarke i Mostarci okupljanjem na platou ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače odali su počast tragično stradalim mladima iz Posušja te žrtvama razornog potresa koji je prije četiri dana pogodio područje Petrinje, Siska i Gline.

Dnevni.ba

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO