Završio je Ljubuški Street Art residence 2021

PRO Oglas

Prva Street Art rezidencija u Ljubuškom je završena. Nakon tjedan dana intenzivnog rada, Kori i Wuper su na dvije različite lokacije u gradu, na Osnovnoj školi Marka Marulića i Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića ostavili svoj umjetnički pečat na zidu.

Nikola Mihajlović poznatiji kao Kori, po struci arhitekt, oslikao je zid dvorane na osnovnoj školi. Apstraktnim pristupom vješto je ukomponirao likovne elemente u postojeću arhitekturu, a rad nosi i jednu poruku: „No time left for selfishness“ (Nemamo više vremena za sebičnost) koja na izravan način opominje i upozorava da je u životu bitno pažnju i vrijeme posvetiti ljudima oko sebe.

Dejan Ivanović – Wuper s drugačijim pristupom završava zid na srednjoj školi. Wuper kao figurativni slikar prikazuje scenu iz djetinjstva, tj. Igru između psa i dječaka na obali rijeke. U svom izričaju Dejan se često bavi djetinjstvom, njegovi radovi, poput starih izbljedjelih fotografija prizivaju davne dječačke uspomene.

Dva murala nastala na ovogodišnjoj rezidenciji, osim što imaju umjetničku vrijednost poticaj su i temelj da se ovim projektom nastavi ubuduće. Za očekivati je da kroz naredne godine bude još obojenih zidova, ne samo na našim školama nego i na drugim lokacijama u gradu, a jedan od bitnih ciljeva jest i uključivanje mladih u buduće rezidencije kroz Street Art i grafiti radionice.

Nositelji projekta su Grad Ljubuški i Javna ustanova Kulturno-športski centar Ljubuški.

IKS

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

PRO Oglas