Znao je za kalašnjikov i rastrojenost Jasaka, nije adekvatno reagirao i ubrzo su ugašeni životi!

PRO Oglas

Osvrnuti ćemo se na zadnji dio iskaza Darke Grizelja Dagaje’, koji je isti dao u svojstvu svjedoka na okolnosti zločina u Gorici 04.08.2022! Iskaz je čitan na sudu u Širokom Brijegu na suđenju ubojici Jozi Jasaku!

Darko Grizelj u završnom dijelu iskaza navodi da je ubojica Jozo Jasak njemu upućivao prijetnje dok su sjedili zajedno u ubojičinu kafiću 03.08.2022 na Sv.Stjepana. Prijetnje je ubojica ponavljao tokom dana i navečer kada je Darko Grizelj opet došao u kafić ubojice. Za navodno kopiranje ključeva i da se u tim trenutcima bojao za svoj život. U jednom trenutku ubojica Jozo Jasak pozvao ga je u sobu iz ormara izvadio vojno oružje ‘kalašnjikov’, pokazivao ga, rekao za koji iznos ga je kupio (850 KM) i od koga!

Ovaj zadnji dio iskaza je izostavljen, točnije detalj od koga je ubojica Jozo Jasak kupio kalaš! Po tvrdnjama Darke Grizelja na ovoj stranici da je prvi znao od koga je ubojica kupio oružje i izjava svjedoka, opravdanje za taj prešućeni detalj u iskazu naveo je da se bojao Ante Grizelja Antiše’! Da će tu informaciju ubojica Jozo Jasak svakako reći tužiteljstvu i policiji!

Darko Grizelj Dagaja’ je zadnji bio sa ubojicom u kontaktu, vidio je u kakvom psihičkom stanju se ubojica nalazi i vidio oružje! Sam navodi da smatra da je bio u blizini Velimira Bušića, Mate Grizelja, Ante i Žarka Galića, da bi Jozo Jasak sigurno i njega ubio! Bio je dužan reagirati’ a danas mi ne bi imali ovo zlo u našem mjestu! Na žalost ta je prilika propuštena, Velimira i Mate više nema, Andro je doživotni invalid! Hvala Bogu da je Ante Galić nastavio živjeti bez težih posljedica.

Darko Grizelj mora znati da još nije kasno da ode u PU Grude i dovrši svoj iskaz sa ključnim dijelom, da je ubojica Jozo Jasak tu večer njemu rekao da je pušku kupio od Ante Grizelja Antiše’! To je minumum koji je dužan napraviti za obitelji i zajednicu! Ne trebaš imati strah od smeća Ante Grizelja Antiše’ on će za sudjelovanje u ubojstvima morati odgovarati!

Mi kao zajednica moramo učiniti sve da Ante Grizelj Antiša’ odgovara za svoja djela! Ne možemo dozvoliti da više bilo tko u ovom tužnom mjestu ostane bez djeteta, oca ili bilo kojeg člana obitelji! To je naša dužnost!

Svi dobro znamo da su djela i radnje Ante Grizelja Antiše dovele do više uništenih života i obitelji!!!!

Danas sa nama normalno bi živjeli Mate Grizelj, Velimir Bušić. Žarko Galić ne bi bio invalid a Ante Galić pod traumom cijeloga života! Ovo mjesto i ovo društvo ne bi nosilo ovako težak teret i Križ! Uvijek će ostati bol koju nosi Sv. Stjepan i dan 04.08.2022. Ništa više neće biti isto! Zato pravda mora biti zadovoljena, jer vrijeme ne možemo vratiti.

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO