Zoran Pripuz izlazi na slobodu!

PRO Oglas

Nakon tjedan dana provedenih iza rešetaka Zoranu Pripuzu danas je ukinut istražni zatvor, te bi tijekom dana trebao biti pušten na slobodu.

Županijski sud u Splitu donio je odluku o ukidanju istražnog zatvora na prijedlog USKOK-a. Naime, Pripuzu je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a USKOK je u međuvremenu ispitao sve svjedoke koji su se odnosili na njega, pa više nisu postojali zakonski razlozi za njegovo zadržavanje.

Podsjećamo, Pripuz je uhićen u velikoj akciji USKOK-a i policije zbog sumnji u malverzacije s rješenjima o turističkim kampovima na području Šibensko-kninske županije. Uz Pripuza, uhićena je i bivša službenica odjela za gospodarstvo i turizam županije Neda Livljanić te suvlasnik kampa na Murteru Dario Filipi, Eduard Maržić, bivši predsjednik Hrvatske udruge kampova, te murterski poduzetnik i ugostitelj Boris Kulušić.

Iako Zoran Pripuz (63) i Neda Livljanić (61), umirovljena voditeljica Odjela za turizam pri Službi za gospodarstvo i imovinsko-pravne poslove Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, nikada nisu izravno komunicirali oko “sređivanja papira” za Pripuzov kamp na Murteru, posrednik je bio njezin partner Eduard Maržić (69), svojedobno šef Hrvatske udruge kampova i dugogodišnji vlasnik poznatog kampa Šimuni.

Utvrdili su to istražitelji, policija i USKOK, za što su ishodili i mjere tajnog nadzora, a uz to su vještačili Pripuzov potpis, brojnu dokumentaciju na temelju koje su utvrdili niz nezakonitosti, zbog kojih su tražili da Livljanić, drugookrivljeni Dario Filipi (54) iz Betine i Zoran Pripuz iz Zagreba budu pritvoreni zbog opasnosti od utjecaja na desetak svjedoka koje treba ispitati u istrazi.

Eduarda Maržića te Borisa Kulušića USKOK je nakon ispitivanja pustio da se brane sa slobode.

Jutarnji.hr

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk