Županijski sud Široki Brijeg prepoznat kao primjer odnosa između medija i pravosuđa na Zapadnom Balkanu

PRO Oglas

Sudska pripravnica – volonterka Županijskog suda Široki Brijeg Anđela Anić sudjelovala je na drugoj Regionalnoj konferenciji pod nazivom „Iznad naslova: Zaštita slobode medija i jačanje pravosuđa na Zapadnom Balkanu“, u organizaciji Nizozemskog Helsinškog Odbora, Free Press Unlimited i Udruge BH novinara. Konferencija je okupila relevantne predstavnike medija i pravosudnih institucija iz regije s ciljem rasprave o problemima između pravosuđa i medija.

Fokus Konferencije je bila identifikacija ključnih problema i iznalaženje konkretnih rješenja koja bi poboljšala suradnju između ove dvije ključne komponente društva. Edukativni segmenti konferencije pružili su učesnicima dublje razumijevanje izazova s kojima se suočavaju mediji i pravosuđe u regiji.

Kroz plenarna predavanja, radionice i panele, razmatrane su teme poput slobode medija, pristupa informacijama, zaštite novinara, pritiska na novinare, transparentnosti pravosuđa te uloge pravosuđa u osiguravanju vladavine prava. Izneseni su konkretni primjeri iz prakse, istaknute su najbolje prakse među kojima i Županijski sud Široki Brijeg, te su identificirane slabosti postojećeg sustava.

Nakon intenzivnih rasprava, sudionici konferencije donijeli su zaključke i preporuke za daljnje korake. Dogovoreno je da će se u budućnosti redovito organizirati sastanci između predstavnika medija i predstavnika pravosuđa kako bi se održala otvorena komunikacija i poboljšala suradnja u rješavanju problema. Ova konferencija predstavljala je značajan korak prema jačanju vladavine prava i slobode medija na Zapadnom Balkanu.

Ova konferencija predstavljala je značajan korak prema jačanju vladavine prava i slobode medija na Zapadnom Balkanu, nevodi se u priopćenju Županijskog suda Široki Brijeg.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO