Nedjelja, 22 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: Dodik prozvao “Oluju” zločinačkim potezom, njegov prijatelj “hRrvat” Čović se ne javlja!

Centralna manifestacija povodom Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u vojnoj akciji “Oluja” 1995. godine održana je u zemunskom naselju Busije.

Okupljenim građanima obratio se i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kazavši kako je to bilo stradanje biblijskih razmjera, a da su danas prostori gdje su živjeli Srbi, pusti, javlja Slobodna.

Dodik je poručio da ne želi nikakve sukobe, ali da RS ne želi da odustane od svojih političkih prava.

“Mi nećemo da ćutimo i mi ćemo se boriti protiv nepravde koju smo doživjeli i doživljavamo u kontinuitetu. Hoćemo snažnu i stabilnu Republiku, ništa ne tražimo nego da Republika Srpska bude ono što je njoj dato u Dejtonskom sporazumu i što piše u Ustavu Bosne i Hercegovine. Oni su davno to nama oteli, a mi želimo da to imamo. Ja mislim da je to legitiman politički cilj.

Stradanje koje se može i treba smatrati konačnim rješenjem srpskog pitanja na prostoru hrvatskih država, u poznatoj ideologiji ustaške Nezavisne države Hrvatske, koja je promovisala da jednu trećinu treba pobiti, jednu raseliti i jednu prekrstiti”, kazao je Dodik.

On nije propustio priliku da se sjeti lika i djela bivšeg predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana, a pogledajte kako je okarakterizirao hrvatski narod i akciju “Oluja”.

https://www.youtube.com/watch?v=0no1jab27hk

Nakon ovih Dodikovih izjava, sasvim je jasno kako narednih dana u medijima nećemo čuti i vidjeti lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića, koji će poslovično mudro pričekati da se stvari malo „slegnu“, baš kao i nakon presude ratnom zločincu Ratku Mladiću, a sve kako bi izbjegao novinarska pitanja poput onoga – kako je moguće koalirati i blisko surađivati sa političarom koji ima takvo mišljenje o bivšem predsjedniku i osnivaču HDZ-a ili, pak, onome tko na ovaj način govori o akciji „Oluja“ i hrvatskom narodu općenito.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.