Nedjelja, 22 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Unuci u narednih par dana više vole didove i bake: Počinje isplata mirovina s jednokratnom pomoći

Danas, 5. kolovoza 2021. godine, počinje isplata srpanjskih mirovina i jednokratne novčane podrške umirovljenicima u Federaciji Bosne i Hercegovine, preko Jedinstvenog računa trezora FBiH, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Iz Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje (PIO/MIO) je najavljeno kako ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za srpanj iznose oko 233 milijuna KM. Najniža mirovina iznosi 382,18 KM, zagarantirana 478,91 KM, a najviša 2.174,48 KM.

Jednokratna novčana podrška u iznosu od po 120 KM isplaćuje se korisnicima mirovina koji ostvaruju pravo do visine zagarantirane mirovine i zagarantiranu mirovinu (478,91 KM), a iznos od 100 KM korisnicima mirovine koji ostvaruju pravo iznad visine zagarantirane mirovine. Korisnicima prava na djeljivu obiteljske mirovine pripada isplata djeljivog novčanog iznosa.

Sredstva za isplatu jednokratne novčane podrške, u iznosu većem od 41,7 milijuna KM, osigurana su u Proračunu FBiH za 2021. godinu, a isplaćena su na osnovu Uredbe o jednokratnom novčanom iznosu mirovine kao podrška umirovljenicima u Federaciji BiH, koju je Vlada Federacije donijela 16. srpnja ove godine.

U skladu sa ovom uredbom, svim korisnicima mirovinskog Federalnog zavoda za PIO koji su rezidenti BiH, uz srpanjsku mirovinu će biti isplaćen i jednokratni novčani iznos u svrhu poboljšanja materijalnog položaja korisnika mirovine, a radi dodatnih troškova zdravstvene zaštite koji su nastali kao posljedica pandemije virusa COVID 19, priopćeno je iz Vlade FBiH.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.