Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Zatvorskom čuvaru KPZ Mostara jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 2 godine

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu je dokazalo krivnju optuženiku Iliji Milićeviću iz Širokog Brijega, zatvorskom čuvaru KPZ Mostara, zbog kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238 st. 1 KZ F BiH i Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371 st. 1 KZ F BiH.

Optužnicu u ovom predmetu zastupao je tužitelj Josip Aničić, koji je činjenične navode iz optužnice dokazivao pozivanjem i ispitivanjem pet svjedoka, dva vještaka i materijalnim dokazima prikupljenim tijekom istrage.

Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Ilija Milićević je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine.

Ilija Milićević se teretio da je 12. 11. 2022. godine u obiteljskoj kući u Širokom Brijegu držao tri pvc vrećice s ukupno 165,295 grama marihuane, dvije digitalne vage na kojima su pronađeni tragovi opojne droge marihuane i kokaina, tri automatske puške tipa „Kalašnjikov“ i više komada vojnih, bojevih, puščanih metaka.

Protiv navedene presude stranke imaju pravo podnijeti žalbu, a Tužiteljstvo će nakon prijema pismenog otpravka presude odlučiti o podnošenju žalbe zbog odluke o kazni.

U skladu sa načelom pretpostavke nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo, dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja, navodi se u priopćenju Više stručne suradnice i pomoćnice tužitelja i službenice za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg Petrunjele Matijević.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.