Nedjelja, 22 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Demant MNK Hercegovina na tekst portala OTPOR.Media – Napuštanje Kluba, nije rezultat „financijskih nepravilnosti“

Demant na objavu portala Otpor.Media od 20. rujna 2024. godine pod naslovom „Raspad MNK Hercegovina : Pohlepa i ego pojedinaca ugasili ponos Hercegovine“

Poštovani,

dana 20. rujna 2024. godine na vašem portalu objavili ste članak pod naslovom „ Raspad MNK Hercegovina: Pohlepa i ego pojedinaca ugasili ponos Hercegovine“ u kojem je iznesen čitav niz netočnih informacija na koje ćemo se osvrnuti. Moramo, u prvom redu, spomenuti da ste objavljivanjem ovakvog teksta prekršili osnovna načela novinarstva. Vaša obveza je bila prije objavljivanja ovakvog teksta , gdje ste spomenuli određene osobe, zatražiti izjavu i tih osoba, a vi to niste učinili. S Vaše strane objavljivanje ovakvog teksta je krajnje neprofesionalno i neodgovorno.

Ovakvim načinom informiranja javnosti načinili ste ogromnu štetu za Klub i pojedince koje ste naveli u tekstu.

U svom tekstu navodite da su se sa bankovnog računa Kluba podizali novci i plaćale neke obveze u vidu podmirivanja dugova, plaćanja putovanja i podmirivanja osobnih troškova što je apsolutno netočno i za što postoje dokazi na izvodima računa, koje možemo jasno predočiti, a kao Klub svakako moramo poštivati zakonske propise te Poreznoj Upravi podnijeti izvještaj, što smo i do sada uredno činili. Svaka financijska transakcija kluba je uredno evidentirana, a sredstva su uvijek korištena isključivo za potrebe Kluba i njegovih sportskih ciljeva. Ovakvim činom i pisanjem također ste nanijeli ogromnu štetu ugledu osoba koje navodite.

Tvrdnje da su igrači napustili Klub zbog neisplaćenih plaća nisu točne. Klub je, kao i svi sportski kolektivi, suočen s izazovima, ali nikada nije bilo namjerno neisplaćivanja obveza prema igračima. Sve obveze prema igračima su redovito ispunjavane, a eventualne poteškoće su rješavane u dogovoru s igračima. Napuštanje Kluba, kako se spominje u članku, nije rezultat „financijskih nepravilnosti“, nego osobnih odluka pojedinaca koje nemaju veze s upravljanjem Kluba. Također, bitno je istaknuti kako Klub od svog osnutka nikad niti jednom igraču nije ostao dužan ni najmanji novčani iznos.

Navodite i političke pritiske u vidu smirivanja nekakvih skandala pred nadolazeće izbore što je također lažna informacija i to odgovorno možemo potvrditi. Nije nam jasno što ste htjeli postići objavom ovakvih dezinformacija ali sigurno ništa dobro ni konstruktivno.

Neshvatljivo je da je da o ovako ozbiljnim temama i optužbama niste kontaktirali i drugu stranu radi objektivnosti informiranja javnosti.

Ovim tekstom MNK Hercegovini i navedenim pojedincima nanesena je ogromna šteta. Ti isti ljudi su osnovali ovaj Klub i prošlih pet godina uložili ogromne napore, znanja i vrijeme da bi, nakon pet godina postojanja, Klub postao prvak države i osvajač kupa. Mislim da bi ste ovakve stvari trebali respektirati, a ne širiti lažne informacije o tim ljudima i Klubu.

Istina je da se klub trenutno nalazi u teškoj situaciji, ali ne zbog razloga navedenih u Vašem članku nego zbog čitavog niza različitih okolnosti koje su u posljednje vrijeme negativno utjecale na stanje u Klubu. S tim u vezi uprava Kluba će u narednom periodu donijeti odluku o njegovoj sudbini te o tome pravovremeno obavijestiti širu sportsku javnost. Objavljivanjem ovakvih tekstova sigurno nećete pomoći da se nađe izlaz i riješi situacija u Klubu, što bi nam svima trebalo biti u interesu.

Molimo vas da se ovaj demant objavi u izvornom sadržaju kako vam se i dostavlja.

S poštovanjem,
Uprava MNK Hercegovina

NAPOMENA: Portal OTPOR.Media sigurno ne bi znao za napisane detalje u svom tekstu da nije informacije dobio od samog kolektiva i užeg kruga MNK Hercegovina ili možda fakulteta u Mostaru, a neki su od njih također prozvani u tekstu, kao i svi, uz inicijale!

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.