Subota, 28 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Jadničak tvrdi da nije znao! – Mostarski pravobranitelj stan iznajmljivao na crno

Stan mostarskog javnog pravobranitelja Almira Mujkanovića izdavao se turistima na crno, a on tvrdi kako za to nije ni znao te da je stan ustupio drugoj osobi na korištenje.

Mostarska inspekcija potvrdila je za portal Bljesak.info kako apartman BEE, smješten u Franjevačkoj ulici i dostupan na Bookingu, ne posjeduje odobrenje za rad.

”Na osnovu zaprimljenog zahtjeva za provođenje inspekcijskog nadzora u predmetu kontrole odobrenja za obavljanje djelatnosti iznajmljivanja smještajnih kapaciteta na adresi Franjevačka broj: 16., postupajući turističko-ugostiteljski inspektor izvršio je predmetni nadzor kojom prilikom je utvrdio da osoba identificirana kao odgovorna osoba za obavljanje djelatnosti, ne posjeduje odgovarajuće odobrenje od strane nadležnog organa”, potvrđeno je za Bljesak.info iz Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara.

Navedeno je i kako je inspektor ”sačinio zapisnik u prisustvu odgovorne osobe, izrečena je daljnja zabrana rada, a postupak se nastavlja na Zakonom propisani način”.

I iz Odjela za gospodarstvo potvrđeno je kako je ”uvidom u evidencije Službe za gospodarstvo utvrđeno da Apartman BEE Franjevačka 16. ne posjeduje Rješenje o obavljanju djelatnosti”.

Mujkanović kaže kako je on vlasnik stana, ali da ga je ustupio drugoj osobi i to bez naknade te da nije znao za ove djelatnosti.

”Točno je da sam vlasnik stana na adresi Franjevačka 16A, koji stan sam bez naknade ustupio trećem licu na korištenje. Točno je i da me turističko-ugostiteljska inspekcija upoznala s navodima o izdavanju stana putem platforme Booking.com, nakon čega sam ih uputio na korisnika stana koji je, prema mojim saznanjima, odmah postupio po nalogu inspekcije i obustavio navedenu praksu”, rekao je za Bljesak.info Mujkanović.

Prema neslužbenim saznanjima u mostarskoj turističkoj ponudi, koja nikako da se dovede u red, Mujkanović nije jedino zvučno ime čiji se objekt nudi turistima bez valjanih odobrenja.

Bljesak.info

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.