Ponedjeljak, 30 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: Ni bura ni hladoća nisu spriječili okupljanje – Lasić i HDZ 1990 održali energičan skup u Širokom Brijegu

Ponekad je izazovno pronaći prave riječi kada želiš ostati objektivan u pisanju o predizbornom skupu određene političke stranke. Ipak, jedno je sigurno – a to ćete vidjeti i kroz naš video prilog – građani Širokog Brijega još jednom su pokazali da snaga volje i zajedništva mogu prevladati i najteže okolnosti.

Unatoč hladnom vremenu i snažnoj buri koja je ove nedjelje zahvatila grad, značajan broj građana okupio se na otvorenom u Borku, u Parku širokobrijeških branitelja uz rijeku Lišticu, kako bi nazočili političkom skupu HDZ-a 1990 i predstavljanju nezavisnog kandidata za gradonačelnika Širokog Brijega, Žarka Lasića.

Za razliku od drugih političkih stranaka koje su ove predizborne dane iskoristile za održavanje skupova u zatvorenim prostorima, učionicama i dvoranama, HDZ 1990 i Žarko Lasić odlučili su se za drugačiji pristup. Njihov skup u centru Širokog Brijega, baš kao i onaj nedavno održan u Jarama, bio je javan, otvoren, među ljudima – upravo ondje gdje se oblikuju stvarni problemi i očekivanja građana. Ovim su činom poslali jasnu poruku da su spremni slušati glasove onih koji ih podržavaju, suočavajući se s realnošću na terenu, bez skrivanja iza zatvorenih vrata.

Posebno treba naglasiti da je, zbog loših vremenskih uvjeta, postojala mogućnost odgode skupa. Ipak, organizatori su donijeli hrabru odluku da ne odustanu i da događaj održe unatoč nevremenu. Time su simbolično pokazali ono što zagovaraju u svom političkom programu – borbu protiv svih prepreka i izazova, čak i onih naizgled nepobjedivih, poput snažne bure i hladnoće.

Zanimljivo je da nitko od prisutnih nije napustio skup, iako uvjeti nisu bili idealni. Ovaj primjer jasno šalje poruku – Široki Brijeg želi promjene, želi kandidata i stranku koja se neće povući pred izazovima.

Kandidat Žarko Lasić i HDZ 1990 iskoristili su ovu priliku kako bi jasno artikulirali svoje ciljeve, ideje i vizije za budućnost Širokog Brijega, naglašavajući da su promjene moguće, ali samo uz zajedničku volju i hrabrost za suočavanje s izazovima.

Nećemo previše pisati – neka naš video prilog kaže više od riječi.

Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.