Petak, 27 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj završio na policiji zbog kršenja mjera “stožeraša”

Kako je RTL Danas neslužbeno doznao, policija je podnijela optužni prijedlog protiv gradonačelnika Sinja Mire Bulja zbog kršenja javnog reda i mira.

Bulj je u noći nakon Alke navodno inzistirao da se glazba barem malo pušta i nakon ponoći pošto je grad bio pun ljudi te je sam uključio glazbu u kafiću poslije ponoći.

Policija ga je pozvala na razgovor na koji se Bulj odazvao. Na razgovoru je napravljen zapisnik, a Bulj je policiji naveo razloge svojih postupaka: Smatra da su mjere nerazumne i štetne za stanovništvo Cetinske krajine.

U razgovoru za RTL.hr je potvrdio da je pozvan na razgovor u policiju: “Dobio sam optužni prijedlog za kršenje javnog reda i mira, premda ja to ne smatram. Veseo sam i sretan čovjek, nikad nije bila bolja atmosfera u gradu Sinju, prepuno alkarsko trkalište. Ja sam pozivao ljude da dođu u Sinj i presretan sam ako su OPG-ovci zaradili prodajući svoje proizvode i ugostitelji iz cijele Cetinske krajine prodali tisuće obroka.”

Zbog kršenja epidemioloških mjera čije je ukidanje tražio je dobio optužni prijedlog, ali “nije mi to nikakav problem”, kazao je za RTL-hr. “Neka meni pripišu i to što nas je u Alkarskim dvorima s dužnosnicima bilo prepuno. Ako triba ići u zatvor, ja sam presretan čovjek, nisu nam uspjeli ukrasti Alku, a nadam se neće ni Veliku gospu”, kazao je sinjski gradonačelnik.

Bulje se i ranije vrlo oštro usprotivio mjerama Nacionalnog stožera koji nije popustio i dozvolio popuštanje mjera za Sinjsku alku.

“Proteklih dana više je bilo interventne i policije po Sinju nego u doba Kraljevine Jugoslavije. Ni tada nije bilo ovoliko žandara kao što ih sada ima u mojoj državi Hrvatskoj. Znate li samo koliko je puta inspekcija dolazila ovih dana provjeravati drže li se svi mjera. Nikad veći pritisak na grad nije bio. A zamislite, na Bačvicama nema korone, kao ni kada se otvarao Pelješki most. Nema je ni kada su izbori. Kad vidi HDZ-ovu iskaznicu, korona krepa”, poručio je Bulj uoči Alke.

Rtl.hr

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.