Nedjelja, 29 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Vinko Martinović Štela na slobodi. Glavni “politički borci” za prava građana BiH i dalje šute!

Nakon jučerašnjeg uhićenja i predaje Vinka Martinovića Štele u nadležnost Sudskoj policiji. Danas je održano ročište po zahtjevu Hrvatske da se Štela izruči Zagrebu.

Međutim, Martinović je nakon saslušanja u sudu pušten na slobodu uz mjeru zabrane napuštanja države i oduzimanje dokumenata.

Povodom tog uhićenja, jučer smo na portalu OTPOR.Media objavili jedan jako zanimljiv intervju koji je Martinović 2016. godine dao portalu Dnevno.ba, a u kojemu je iznio jako puno zanimljivosti koje su kasnije prethodile povećanju kazne zatvora sa 7 na 10 godina, kao i Interpolova tjeralica za njim jer je, a što se i kroz intervju moglo iščitati, “uvidio koliko je sati” za vrijeme suđenja u Zagrebu i što mu se “pakira”.

https://otpor.media/priveden-vinko-marinovic-stela-donosimo-detalje-intervjua-kada-je-razotkrio-pravosudnu-hobotnicu-u-rh/

Inače puna usta zaštite BiH i njenog suvereniteta ostala su nijema. Nije se oglasio čak ni Željko Komšić kao “velika Hrvatina” koji je obično prvi kada treba osuditi ono što se njemu učini kao agresija od strane Republike Hrvatske i njenih dužnosnika.

Nije, a kao diplomirani pravnik trebao bi. Trebao bi kada se suverenost BiH ruši tako da se njenim građanima sudi za djela počinjena u BiH u nekim drugim nezavisnim državama, kao npr. Republika Hrvatska.

Zašto se nitko ne oglašava kada Republika Hrvatska sudi za krivična djela na teritoriji BiH?

Zavisi kome se sudi, bar takav dojam ostavlja jučerašnje privođenje Vinka Martinovića, osuđenog od strane Republike Hrvatske za navodno ubojstvo koje se dogodilo u Mostaru 1996. Osuđenog iz četvrtog pokušaja, nakon tri oslobađajuće presude.

Očito za hrvatskog člana predsjedništva BiH ovo je normalno ili možda za njega Martinović nije hrvat po mjeri Sarajeva. Ili je ipak Željko Komšić prihvatio da je Mostar dio rep. Hrvatske pa da i krivična djela koja se događaju u Mostaru sudi rep. Hrvatska.

Šteta što hrvatsko državno odvjetništvo nije zainteresirano za predmet respiratora, bar se ne bi moglo zamjeriti da se radi o napadu na bošnjake ili državnom udaru, ipak je republika Hrvatska jedna a BiH druga suverena država. Ili pak građani hrvatske ne žele više da plaćaju tužitelje koji štite zakone BiH iako su njihove kolege iz BiH plaćene za to a oni da štite pravni sistem republike Hrvatske a ne BiH.

Vinko Martinović -Štela za ubojstvo u Mostaru osuđen od strane Republike Hrvatske čija tužiteljstva trebaju štiti zakone i procesuirati one koji hrvatskim poreznim obveznicima kršenjem zakona stvaraju štetu uzelo je u zaštitu i nadležnost da štiti i građane BiH od krivičnih djela. Za sada one “odabrane” a građanima BiH ostaje da budu strpljivi dok državno odvjetništvo rep. Hrvatske ne odabere da procesuira Fadila Novalića sto su novcem građana BiH kupovali respiratore.

Onaj tko se usudi da to radi u BiH bit će državni neprijatelj i opasnost po sigurnosni sustav države. Države, čijim građanima sude susjedi a ona šuti! Osim kada se sudi za nešto sto optužuje Bošnjake ili Armiju BiH, kao procesi protiv njih pripadnika u Republici Srbiji i utamničenje istih.

A trebali bi svi biti jednaki, bar da svima sude oni koji su plaćeni za to.

Dragan Čolak / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.