Petak, 4 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Ništa još Dragan ne govori protiv svog velikog prijatelja Milorada koji stopira gašenja požara iz zraka

Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH ne dotiče odluka njegovog političkog partnera Milorada Dodika da u svojstvu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine ne dozvoli dizanje helikoptera Oružanih snaga BiH za gašenje požara.

Naprotiv. Još više mu odgovara, jer onda zajedno sa svojim vječnim prijateljem dokazuje kako je država Bosna i Hercegovina nemoguća, da u Predsjedništvu BiH ne sjedi “legitimni Hrvat”, te da se Hrvati iz Bosne i Hercegovine mogu osloniti jedino na pomoć iz Republike Hrvatske.

Šest općina do sada je zatražilo pomoć od državnih institucija. Svih šest u Hercegovini. U četiri načelnici su Čovićevi, u Jablanici SDP-ovac Damir Šabanović, a u Tomislavgradu Ivan Buntić, kadar Hrvatskog nacionalnog pomaka.

Čović je prije dva dana u društvu ministra vanjskih i europskih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana, posjetio općinu Tomislavgrad koju su u prethodnih nekoliko dana zahvatili veliki požari te su obišli požarom najpogođenija područja.

Čović se zahvalio ministru Grlić Radmanu, svim ministrima i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću na pruženoj pomoći i slanju zračnih snaga pri gašenju i stavljanja pod kontrolu požara na području općine Tomislavgrad, čime su spašene kuće te pravovremenom intervencijom spriječena veća materijalna šeta.

Baš kao i Dodik, i Čović ne mari za ljudske živote i materijalnu štetu. Njima politički cilj opravdava sredstva kojima se služe. I naravno, Čović uvijek računa na pomoć iz Hrvatske, te ga i ne zanima šta to Dodik, koji uvijek ima njegovu prešutnu suglasnost, blokira i šta radi. Bitno je državu Bosnu i Hercegovinu prikazati kao neodrživu, a Hrvate kao najugroženije i majorizirane.

Faktor.ba

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.