Utorak, 8 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VRIJEDILO JE: Razmontiran drive-in COVID šator na prašnjavom parkingu iza Duhanske stanice

Sredinom listopada 2020. godine šator površine 105 četvornih metara na improviziranom parkingu iza Duhanske stanice u Širokom Brijegu postavili su volonteri Civilne zaštite ŽZH i pripadnici Gorske službe spašavanja Široki Brijeg, a sve u cilju drive-in principu gdje su pacijenti mogli doći automobilom kako bi im djelatnici Zavoda za javno zdravstvo ŽZH uzeli uzorak za test na Covid-19.

No, nakon nekog vremena šator je postao “višak” i sada je samo ostala željezna konstrukcija, platno zgužvano uz nju, a drvena kućica napola devastirane, metalni kontejneri sa strane i sve podsjeća na neko “horor vrijeme”, a što smo nedavno objavili i tako skrenuli pozornost da se ukloni i spremi, kada se već mjesecima ne koristi.

https://otpor.media/foto-ovo-nije-u-kabulu-ovo-je-u-centru-sirokog-brijega/

Napomenuli smo jer je Crveni križ ŽZH zadužio taj šator od Crvenog križa Federacije BiH koji su ih pak dobili od turskog Crvenog polumjeseca, a oni ostavili tu donaciju kao “odbačenu krpu”!

Trebat će u budućnosti sigurno još nekih donacija, ali treba znati poštivati donirano i adekvatno kasnije pospremiti za neku drugu situaciju ili mogućnost gdje se isti može iskoristiti, a ovakvo “razbacivanje” ne vodi sigurno u smjeru nove pomoći od bilo koga!

Skretanje pozornosti na tu “sitnicu” urodilo je plodom, tako da je konstrukcija šatora razmontirana, a platno lijepo složeno i sve se na jednom mjestu sada nalazi. Ostalo je još raščistiti površinu od betonskih blokova, metalnih kontejnera i devastirane drvene kućice s prašnjavog improviziranog parkinga.

Iako nisam stručnjak, niti imunolog, ostaje mi još nejasno kako se građanima uzimao adekvatan bris na COVID na tom prašnjavom području gdje je odgovor rezultata “POZITIVAN ili NEGATIVAN” utjecao na njihovu budućnost, obitelj i posao!

Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.