Subota, 19 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Fadil preko fejsa: RVI 100% I grupe dobivati će do 30.000KM za nabavku vozila po želji

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić oglasio se preko svog službenog Facebook profila i obznanio kako je zahtjev predstavnika RVI 100% I grupe prihvaćen, odnosno, odobrena su financijska sredstva za sufinanciranje nabavke putničkih automobila za RVI 100% I grupe….

“Posebno sam sretan kada sam u mogućnosti da olakšam svakodnevnicu bosanskim patriotima. Ljudi koji nisu štedili sebe za obranu Bosne i Hercegovine uvijek mogu računati na našu pomoć.

Predstavnici RVI 100% I grupe uputili su zahtjev da dođe do promjene načina dodjeljivanja putničkih automobila. Do sada je praksa bila da RVI dobijaju nova vozila i predstavnici ratnih vojnih invalida izrazili su želje da pravo bude realizirano u vidu dodjele novčanih sredstava pomoću kojih će oni sami sebi birati odgovarajuće vozilo.

Ovim putem vas obavještavam da je zahtjev predstavnika RVI 100% I grupe prihvaćen, odnosno, odobrena su financijska sredstva za sufinanciranje nabavke putničkih automobila za RVI 100% I grupe.

Federalno ministarstvo će vršiti uplatu iznosa do 30.000KM po jednom putničkom automobilu. RVI 100% I grupe će ovo pravo moći ostvarivati svakih sedam godina” – poručio je Fadil preko fejsa.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.