Subota, 19 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: Ministar MUP-a ŽZH nema vremena za MUP-ovca koji nema kupljenu diplomu!

Zapošljavanja, činovanja i pozicioniranja u MUP-u ŽZH uz kupljene diplomu i podoban kadar je standardna praksa dugi niz godina ne samo u ŽZH, nego i diljem BiH. Sve je to normalno i za ljude ali dok netko se odluči pošteno raditi posao i sve to krene “češljati”, kao na primjer ovih dana kada su njih trojica u graničnoj policiji privedena jer su masno naplaćivali “ubacivanja”.

Možda i ne bi ni ta trojica “pala” da nisu bili “rasisti” pa naplaćivali po nacionalnoj osnovi. Kako su već neki mediji objavili, za prijem kadeta tražili između od 10.000 do 20.000 KM, ovisno je li kadet bio Bošnjak, Srbin ili Hrvat. Da su imali jednu cijenu za sve, tko zna do kada bi upošljavali kadrove….

No dobro, vratimo se mi na naš MUP ŽZH koji je redovno tema nekolicine medija, pa između ostalog i ovoga. Naravno bio je i tema na 25. sjednici Skupštine ŽZH gdje je zastupnik Zvonko Jurišić prozvao ministra Davida Grbavca da porazgovara s nekim svojim uposlenicima, a ne da ih izbjegava jer imaju malo veće iskustvo i školsko znanje ne samo od njega, nego i koliko nam je poznato svih ili većine uposlenika u MUP-u ŽZH.

Ono što smo doznali otom djelatniku je to kako je u policiji od 1990., dragovoljac Domovinskog rata, obašao većinu ratišta u Hercegovini i Bosni, instruktor međunarodne policije, magistrirao predškolski odgoj. Jedini je djelatnik MUP-a ŽZH koji ima visoku stručnu spremu, a radi kao namještenik, svi ostali su državni službenici, a radi na mjestu sa srednjom stručnom spremom… Otac je troje malodobne djece, 13 godina čeka da dobije radno mjesto sukladno svojoj stručnoj spremi. Pisao je ministru Davidu Grbavcu, ali on ga do dana današnjeg izbjegava i ne želi primiti.

Razlog ostaje nepoznat, a možda je problem i što nema kupljenu diplomu. Tko će ih više znati. Ali nikad nije kasno!

Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.