Četvrtak, 24 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Ovaj petak u Širokom Brijegu tribina “Ta plava skamenjena vječnost”

Građani i građanke te mladi iz Širokog Brijega će u petak 22.10.2021. godine s početkom u 16.00 sati u prostorijama Narodne knjižnice imati priliku razgovarati sa Ivanom Marić te Amnon Popovuć o njihovoj perspektivi u tom gradu, kao i njihovim prijedlozima za bolji život ne samo u Širokom Brijegu nego u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Široki Brijeg slovi kao jedna od naprednijih sredina u BiH u kojoj je potrošačka košarica često najskuplja, a s druge strane prosječna plaća u Širokom Brijegu je tek 799 KM i manja je za 150 KM od one u Federaciji BiH.

Slogan Širokog Brijega je: “Široki Brijeg uvijek na 1. mjestu“ i mladi će na ovom razgovoru iznijeti svoja mišljenja oslikava li taj slogan stvarno stanje u gradu ili tek težnju i prkos. Uređenje središta Širokog Brijega na koje se čeka od završetka rata, nedostatak kina, kazališta, predstava, depopulacija, nezaposlenost, teme su koje su mladi iz tog grada istaknuli kao utege koji sprječavaju razvoj.

Razgovarati će se i o odnosu Gradske uprave prema mladima, o donošenju strategije i proračuna za mlade, kao i pitanju: Jesu li mladi u Širokom Brijegu taoci vladajuće stranke u Hrvata u BiH, u smislu (ne)zakonitog zapošljavanja i (ne)ostvarivanja egzistencije? Korupcija u društvu, kupovina diploma i ratnohuškačka retorika koja dolazi od strane lidera vodećih nacionalnih stranaka u BiH teme se koje će se otvoriti na navedenom druženju.

Posebna pozornost će se posvetiti prijedlozima mladih u smislu donošenja pozitivnih promjena u društvu.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.