Utorak, 22 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Predao se Aleksandar Macan, prvoosumnjičeni za ubojstvo sarajevskih policajaca

Aleksandar Macan, prvoosumnjičeni za ubojstvo dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, predao se nakon što je bio u bijegu duže od mjesec, potvrđeno je za Klix.ba.

Za Aleksandrom Macanom (34) s Pala je bila raspisana i crvena Interpolova potjernica. Macan se jučer u pratnji odvjetnika predao u Tužiteljstvu Kantona Sarajevo nakon čega je i službeno uhićen te prebačen u pritvorsku jedinicu.

S obzirom na raspisanu potjernicu, njemu je automatski određen jednomjesečni pritvor.

Podsjetimo, početkom studenog pripadnici SIPA-e su izvršili pretrese na šest lokacija na području Istočnog Sarajeva i Pala, a u akciji su sudjelovali i službenici MUP-a KS, MUP-a RS-a i OSA-e pod nadzorom Tužiteljstva KS.

Otkrivena je i izuzeta veća količina automatskog i vatrenog naoružanja, a kako je saznao Klix.ba, na vikendici Aleksandra Macana, koja se nalazi u naselju Kočevik na Palama, su pronađene tri puške i jedan snajper.

Macan je zet optuženog ratnog zločinca Milomira Savčića, koji se nalazi u bijegu, a policija je pretresla kuću i radno mjesto Savčićeve kćerke Marijane, koja je udata za Macana. Marijana Savčić-Macan zaposlena je u Policijskoj upravi Pale.

Macan se sumnjiči da je 26. listopada 2018. godine na Alipašinom Polju, sa još nekoliko osoba, likvidirao službenike MUP-a Kantona Sarajevo.

Klix.ba

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.