Petak, 11 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: Održan sastanak Dragana Čovića, ministra Olega Butkovića i dužnosnika prometa i infrastrukture u RH i BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović sastao se danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s ministrom mora, prometa i infrastrukture Vlade Republike Hrvatske Olegom Butkovićem.

Nakon sastanka predsjednika Čovića i ministra Butkovića, održan je i koordinacijski sastanak dužnosnika prometa i infrastrukture u RH i BiH.

Na sastanku je razgovarano o brojnim infrastrukturnim projektima.

„Zadnjih godinu dana nastojimo sa većinom dužnosnika Vlade Republike Hrvatske imati redovitu komunikaciju kroz različite resore. Dotakli smo se svih tema koji su u resoru ministra Butkovića. Rješavanje problema u ključnim prometnicama između Rebulike Hrvatske i Bosne i Hercegovine na koridoru Vc te drugim prometnim pravcima i projektima, kako ih kvalitetno povezati. Također, razgovarano je i o pograničnim prijelazima i manjim granicama gdje ministarstvo prometa ima svoje ovlasti. Cilj je unaprijediti suradnju i napraviti određena zajednička ulaganja, ojačati prekograničnu suradnju, povući nešto sredstava iz EU“, kazao je u svom obraćanju medijima predsjednik Čović.

Ministar Butković je podsjetio da su u mandatu Vlade čiji je član napravljeni brojni projekti, kao što je most Svilaj na koridoru 5C. „Predstoji nam završiti most Gradiška koji ide svom kraju, s naše strane izgraditi pristupnu cestu i to su zaista veliki projekti i gdje smo pokazali zrelost ali i činjenicu da dvije prijateljske zemlje mogu realizirati velike projekte“, naglasio je.

U saradnji sa BiH radimo i druge projekte, prvenstveno sporazum o održavanju svih mostova koji nas vežu, tu je najbitniji most Brčko – Gunja. Njemu je ograničen teretni promet i na osnovi tog sporazuma smo formirali radne skupine, tako nas u ovoj godini očekuje zajednička obnova tog mosta po principu pola-pola – rekao je, ministar Butković.

„Razgovarali smo i o drugim velikim projektima koje trebamo zajednički odraditi. Jedna od tih je i brza cesta Mostar – Široki Brijeg – Imotski – Zagvozd. Činjenica je da je to jedan od prioriteta koji u narednom razdoblju i mi s naše strane moramo intenzivirati. Mi moramo što prije definirati dionicu od Imotskog do spojne točke. Zaista mi je drago da s bosanskohercegovačke strane postoji već činjenica da se kreće u gradnju te vrlo važne ceste koja je još jedan od velikih projekata koji nas očekuje u narednom razdoblju“, rekao je ministar Butković.

Nakon održanog sastanka izaslanstvo je svoj radni sastanak nastavilo u općini Ravno, gdje su razgovarali o cestovnoj infrastrukturi, putnim pravcima i povezivanju općine Ravno i Republike Hrvatske.

HDZ BiH

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.