Nedjelja, 6 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

DOZNAJEMO: Bivši načelnik PU Široki Brijeg Ivan Brkić novi komesar policije MUP-a ŽZH!

Krajem rujna 2021. g. portal OTPOR.Media ekskluzivno je informirao kako komesar MUP-a ŽZH Milan Galić podnosi ostavku na mjesto komesara MUP-a ŽZH, a razlozi ostavke su moralne prirode, a što nam je i on sam potvrdio, te nije htio ulaziti u detalje. Dok smo mi te detalje naveli u našem tekstu…

https://otpor.media/doznajemo-komesar-mup-a-zzh-milan-galic-podnosi-ostavku-iz-moralnih-razloga/

Dana 14. listopada, Vlada ŽZH je navedenu ostavku prihvatila i za v.d. komesara imenovala Iliju Lasića koji ima iskustva u obavljanju dužnosti komesara jer je jedno vrijeme bio komesar MUP-a HNŽ, a u vrijeme nezapamćenih navijačkih nerada “Hordi zla” u Širokom Brijegu. Lasić je tada obavljao dužnost načelnika PU Široki Brijeg.

https://otpor.media/nakon-gta-ostavke-milana-galica-ilija-lasic-novi-komesar-mup-a-zzh/

Sredinom prosinca 2021. g., već uviđamo “moguće rošade” i objavljujemo kako je Policijska uprava Široki Brijeg ostala bez načelnika. Turbulencije oko “moralne” ostavke bivšeg komesara Milana Galića dovele su do određenih rokada unutar MUP-a ŽZH. Tako je novim v.d. komesara policije MUP-a ŽZH imenovan Ilija Lasić, bivši komesar Galić je imenovan novim načelnikom PU Grude, a dok je dosadašnji načelnik PU Široki Brijeg Ivan Brkić preuzeo mjesto načelnika Sektora uniformirane policije MUP-a, čime je mjesto načelnika PU Široki Brijeg ostalo upražnjeno, a tada već informiramo kako su u tijeku su pripremne radnje za imenovanje Ivana Brkića novim komesarom policije MUP-a ŽZH.

U tom smjeru tada je Skupštini ŽZH upućene i dopune i izmjene Zakona o policijskim službenicima gdje se traži akomodacija pravila za izbor komesara policije, što smo također objavili.

https://otpor.media/pu-siroki-brijeg-obezglavljena-brkic-novi-komesar-policije/

Evo ga, stigao je i taj dan, kada je 22. ožujka 2022. g, bivši načelnik PU Široki Brijeg Ivan Brkić, nasljedio bivšeg načelnika PU Široki Brijeg i dojučerašnjeg komesara MUP-a ŽZH Iliju Lasića i preuzeo njegovu poziciju.

Iako smo očekivali i kazali kako pred Ilijom Lasićem nije nimalo lagan zadatak jer je puno šlampavosti i ostalih nečasnih radnji u MUP-u ŽZH koja će morati srediti, tih par mjeseci koliko je bio na toj funkcije nije bilo dovoljno za napraviti ništa konkretno. Tako da će sada sav teret, ovog ne baš laganog posla pripasti Ivanu Brkiću gdje će morati dobre odluke donositi ako želi da narod vrati povjerenje u njihov rad.

Ivan Brkić iza sebe nema negativnu povijest poput većine svojih kolega na čelnim funkcijama MUP-a ŽZH, tako da slobodno može pomesti “svo smeće” što se skupljalo sve ove godine!

Jedna velika “vreća smeća” bi se mogla nakupiti dovođenja u red policijskih službenika koji su kupili diplome srednje i više spreme kako bi uživali sve blagodati čelnih funkcije, kao i zapošljavanja djece “lokalnih šerifa” o čemu smo isto pisali.

https://otpor.media/otpor-ov-insajder-iz-mup-a-zzh-lokalni-serifi-ubacuju-nove-policajce-kako-bi-sebe-zastitili/

Naravno, ima još pregršt posla koji je sada pred novim komesarom policije MUP-a ŽZH Ivanom Brkiće i neka mu je sa srećom i uspjehom jer to mu sada najviše treba, a mi ćemo nastaviti pratiti i njegov rad jer imamo svoje izvore u njegovoj blizini, doduše, je da ima “kupljenu diplomu” ali je informator/ica vrhunska/i!

Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.