Četvrtak, 3 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Johann Sattler razočaran dvostrukim igračem Draganom Čovićev

Johann Sattler, šef delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini oglasio se na svome Twitter profilu nakon što su u Domovima naroda Parlamenta FBiH i BiH oboreni Zakon o sprječavanju sukoba interesa, kao i usuglašavanje sankcija Rusiji sa onim iz Europske unije.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je jučer usvojio Odluku o zahtjevu za dodjeljivanje kandidacijskog statusa po ubrzanoj proceduri BiH kako bi takva inicijativa bila upućena prema Europskoj uniji. Na istoj sjednici delegati su odbili prihvatiti prijedlog Zakona o sprječavanju sukoba interesa, kao i usklađivanje reakcije BiH sa reakcijom EU.

Ovakvo ponašanje s pravom ljuti međunarodnu zajednicu, s obzirom na to da tražimo da nam otvore vrata Unije u isto vrijeme dok odbijamo njihove regulative.

“Razočaravajući dan u parlamentima jučer. Traži se kandidacijski status dok se odbijaju ključne zakonske reforme o vladavini prava”, poručio je Sattler.

Osim toga, osvrnuo se i na Dom naroda Parlamenta FBiH, vjerojatno zbog usvojenih amandmana koji prave dodatnu konfuziju u Zakonu o zabrani pušenja ja javnim mjestima u FBiH.

“Neusklađivanje s mjerama EU protiv Rusije i neprecizna zabrana pušenja koja se ne može primijeniti. Još jedan dan propuštenih prilika”, razočarano je konstatirao šef delegacije EU.

Klix.ba

https://otpor.media/dragan-covic-se-pridruzio-delegatima-iz-kvote-srpskog-naroda-i-glasao-protiv-uvodenja-sankcija-rusiji/

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.