Petak, 11 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

“KLANIRANJE” – Spriječili ubojstvo tužitelja Dubravka Čampare, načelnika Policije iz Banje Luke, pronašli oružje…

Kako je potvrđeno iz SIPA-e, pripadnici ove agencije izvršili su nekoliko pretresa, između ostalog i u državnom zatvoru.

U akciji je sudjelovao i MUP RS, a direktor policije RS Siniša Kostrešević izdao je naredbu svim Policijskim upravama kojom nalaže da se podignu mjere sigurnosti zbog saznanja da su planirala dva ubojstva. On je to potvrdio za ATV.

Direktor policije RS Siniša Kostrešević

“Od Državne agencije za istrage i zaštitu zaprimili smo saznanja da za sada neidentificirana grupa pritvorenika iz predmeta koji se odnosi na dešifrovanje ‘Sky’ aplikacija preuzima konkretne aktivnosti na organizaciju ubojstava tužitelja Tužiteljstva BiH Dubravka Čampare. Ubojstvo se planira kao poruka tužiteljima Tužiteljstva BiH.

Isti izvor ukazuje da ista grupa pritvorenika priprema i ubojstvo neimenovanog načelnika Policije iz Banje Luke.

Pripadnici MUP-a RS po naredbi Suda BiH pretresli su šest lokacija na teritoriji Sokoca i Han Pijeska i tom prilikom kod jedne osobe u Sokocu pronađeno je oružje: jedan snajper i jedna automatska puška.

Pronađeno oružje

Prema saznanjima ATV-a oružje je pronađeno u kući koja je u vlasništvu osobe inicijala M.Š.

Čampara je jedan od tužitelja koji radi na predmetima povezanim sa Sky aplikacijom. Za sada nema informacija koja je točno kriminalna grupa planirala ubojstvo.

Kajganić: Pojačano osiguranje oko tužitelja, opasno je vezivati predmete za pojedince

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić potvrdio je za Klix.ba da su dobivene određene informacije koje nisu konkretizirane, ali koje upućuju na potencijalno ugrožavanje sigurnosti tužitelja i policijskih službenika, a vežu se za predmete “Sky”.

“Sve informacije se provjeravaju. Današnji pretresi u zatvoru u Vojkovićima su usmjereni na provjere navedenih informacije”, rekao je Kajganić.

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić

Kaže da je pojačano osiguranje tužitelja, i tijekom kretanja i na mjestu boravka.

Glavni tužitelj BiH je putem portala Klix.ba apelirao na sve u javnom prostoru da se predmeti Tužiteljstva BiH ne vežu osobno za tužitelje.

“Svaka radnja je radnja Tužiteljstva BiH. Nijedan tužitelj ne radi kao privatno lice. Takvo pogrešno postupanje može staviti mete na čela određenih osoba što nije dobro. Takva ponašanja su ranije rezultiralo teškim krivičnim djelima i mi ne želimo da se to dogodi i u budućnosti”, rekao je Kajganić.

Podsjećamo, novoimenovani glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić nakon imenovanja na poziciju najavio je kako će ta institucija uskoro podići neke od najsloženijih optužnica za kriminal i korupciju ikada u BiH.

“Ja sam najavio do kraja godine će biti nekoliko optužnica, do sada najsloženijih u BIH, koje se odnose na borbu protiv organiziranog kriminala, obuhvaćaju i ubojstva načelnika Policijske uprave Prijedor i drugih optužnica za predmete koji se tiču zloupotrebe opojnih droga. Sve institucije koje u svojoj nadležnosti imaju borbu protiv kriminala imaju problema sa osobama u svojim redovima koja su povezana sa tim kriminalnim grupama”, najavio je Kajganić.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.