Ponedjeljak, 21 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

DOZNAJEMO – Širokobriješki HDZ na aparatima!

Spin da je Gradski odbor HDZ-a BiH Širokog Brijega složno i jednoglasno predložio Predraga Čovića za mandatara Vlade ŽZH plasiran je u javnost.

https://otpor.media/nakon-cosica-dolazi-kataklizmicni-covic-izabran-novi-predsjednik-vlade-zzh/

Oni malo upućeniji znaju da je ova odluka još više podijelila ionako podijeljeni širokobriješki HDZ i da je sjednica na kojoj je Čović ispao jedini kandidat obilovala žestokim raspravama.

Sukobi na relaciji Ćosić – Kraljević

Razlog tomu su sukobi između Zdenka Ćosića i gradonačelnika Mire Kraljevića koji se nisu usuglasili oko imena novog mandatara. Dok je Čosićev izbor Predrag Čović, Miro Kraljević je za navedenu poziciju imao u vidu mladu nadu HDZ-a Ivu Pavkovića. Izgleda da je u ovom okršaju Ćosićev izbor prevagnuo.

Povijest sukoba

Inače sukobi između Ćosića i Kraljevića su započeli oko imena ravnatelja Druge osnovne škole u Širokom Brijegu, pa su se nastavili preko izbornih rezultata za opće izbore u ŽZH za koje je zaslužan Mirin pulen Dario Knezović i nastavili su se sada oko izbora novog mandatara.

Kaznena prijava zbog prijetnji smrću

Koliko je zavatrilo na području Bermundskog trokuta Ćosić -Kraljević – Knezović govori i kaznena prijava Ćosićevog nećaka Tomislava Ćosića, inače predsjednika kluba HDZ-a BiH u Gradskog vijeću Širokog Brijega, protiv Daria Knezovića zbog navodnih prijetnji smrću.

Navedena prijava je, kako doznaje portal OTPOR.Media, upućena par dana nakon općih izbora 2022. godine.

Podsjetimo, kako je nakon tih izbora Dario Knezović u lokalnim krugovima HDZ-a BiH prozivan zbog suradnje sa ljubuškim HDZ-om kako bi sebi osigurao zastupničko mjesto u Parlamentu FBiH. Dok se širokobriješki HDZ BiH međusobno optužuje i ratuje preko pojedinih “objektivnih” portala, ljubuški HDZ zbija redove, slavi Ćosićev odlazak i strpljivo čeka plodove loše politike aktualne političke vlasti u Širokom Brijegu.

NAPOMENA: Narednih dana portal OTPOR.Media prezentirati će vam što se dogodilo između Daria Knezovića i Tomislava Ćosića.

Zdenka Bošnjak / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.