Petak, 20 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

BiH BOT: “Još jedno dovođenje u zabludu”

U Skoplju je 29.03.2023.g održan regionalni forum privrednih komora uz podršku Europske komisije na kojem su dodijeljene nagrade WB6 CIF za 16 najuspješnijih kompanija sa Zapadnog Balkana.

Nagrade su dodijeljene u više kategorija, poput najvećeg investitora, najveći rast izvoza, šampiona zaštite okoliša, digitalnog šampiona, najinovativniju kompaniju itd.

U tekstu je navedeno da je jedan od dobitnika nagrade “Kompanija Aluminij industrija iz Mostara dobila nagradu za firmu s najvećim rastom izvoza u regiji za 2022. godini” gdje još stoji:

“!!!OSNOVAN 1975. GODINE!!!, s godišnjim proizvodnim kapacitetom većim od 350.000 metričkih tona, alumnij je jedan od vodećih europskih proizvođača aluminija. aluminij industrija je u 2021. godini ukupno izvezao 80.408,21MT, dok je u 2022. godini ukupno izvezeno 128.442,05 MT.”

Na službenoj stranici stoji da je ispred BiH od 2017. Ahmet Egrlić, dipl.ecc iz član Upravnog odbora Investicijskog foruma komora Zapadnog Balkana, a da je nacionalni koordinator Danijela Kovač iz Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, a član stalnog tajništva Nihad Bajramović, zamjenik generalnog tajnika

https://ba.linkedin.com/in/nihad-bajramovic-97446240

ŽALOSNO JE DA JE I PORED SVIH GORE NAVEDENIH BIH ČLANOVA U TIJELIMA INVESTICIJSKOG FORUMA KOMORA ZAPADNOG BALKANA IZNESENA NOTORNA LAŽ U POGLEDU PREDSTAVLJANJA FIRME ALUMINIJUM INDUSTRIES D.O.O MOSTAR, za koje svi znamo da je osnovano 2020.g od strane Amira Gross Kabirija s investicijom u osnivačkom kapitalu od 5.000,00 KM /kasnije prenesenog opet na njegovu firmu u Panami-ofshore/ i koji je u najmu dijela prostorija i pogona vlasnika Aluminij dd Mostar koji baštini tradiciju od 1975. g i kojem nije dodijeljena ova nagrada.

Žalosno je da su na ovakvu laž prešutjeli i Ahmet Egrlić i Danijela Kovač i Nihad Bajramović.

BiH BOT

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.