Nedjelja, 22 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: I kamen bi od smijeha zaplakao – Gradonačelnik Kraljević o zagađenju Ugrovače od strane FEAL-a!

24.sjednica Gradskog vijeća Širokog Brijega “oznojila” je pojedince u pojašnjenju nekih abnormalnih događanja u Širokom Brijegu koja polako “stižu na naplatu”! Naravno, i mi kao portal OTPOR.Media smo “kumovali” kroz svoje brojne reportaže da se neke stvari razjasne građanima!

Prvu temu ste već imali prilike gledati i slušati oko postavljenih kanalizacijskih cijevi koje su postavljene kroz Široki Brijeg i koje u rijeku Lišticu izlijevaju fekalije građana koji su se nelegalne već priključili na njih, a netko je sve to “začepio” i sada dolazi do masovnih eruptiranja istih na mnogim lokacijama, a nitko za to nije odgovoran, niti itko zna čija je to nadležnost ali eto netko će ipak to sanirati samo da ne zaudara previše.

https://otpor.media/video-ocekuju-se-masovne-erupcije-kanalizacija-po-sirokom-brijegu-a-nitko-nije-za-to-odgovoran/

Druga tema, ništa manje bitna, odnosi se na Ugrovaču koja se isto ulijeva u rijeku Lišticu a koju već godinama zagađuje firma FEAL d.o.o. sa svojim otpadnim vodama. Iako svako malo se ukazuje na ovaj problem, ovdje isto čelni ljudi grada su “bespomoćni” i samo mogu “laprdati” a ništa konkretno poduzeti po ovom pitanju zaštite prirode, Grada i svojih sugrađana. Uglavnom sama “izmotavanja i petljanja”!

Tako je bilo i nakon upita vijećnika, ovog puta Daria Hrkaća, a prije njega ostalih vijećnika poput Josipa Pinjuha, Dalibora Ravića i Ivana Baraća.

FOTO: Mili Marušić

Uglavnom vijećnik Hrkać priupitao je gradonačelnika Miru Kraljevića kada planira povući konkretne poteze zaštite stanovništva od zagađenja iz ove firme, i je li on svjestan kakve bolesti može prouzročiti ovakav tip zagađenja?

Gradonačelnik je ponovno izašao na pozornicu i počeo pričati jedno, pa završio na drugom, onda uključio neko treću retoriku, zatim se vratio na početak priče, onda se izgubio i počeo nešto braniti, pa kritizirati, pa pokušao posložiti tri riječi u pet rečenica. Ne razumijete što smo napisali? Bez brige, nismo ni mi razumjeli što je gradonačelnik konkretno rekao ili mislio reći ali eto….

Sve u svemu ovo vrijedi poslušati, i samo možemo kazati – I kamen bi od smijeha zaplakao!

Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.