Četvrtak, 19 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: “Tuča, olujni vjetar i kiša” – U samo nekoliko minuta, njih troje sve potuklo u Širokom Brijegu!

Ovoga četvrtka oko 18 sati područje Širokoga Brijega zadesilo je iznimno snažno nevrijeme popraćeno tučom, olujnim vjetrom i kišom. U svega nekoliko minuta, ova je prirodna nepogoda izazvala velike štete na poljoprivrednim kulturama i infrastrukturi.

Tuča popraćena olujnim vremenom u kratkom vremenu zabijelila je površine i u potpunosti prekrila zemlju, stvarajući dojam zimskih uvjeta usred ljeta. Neposredno nakon udara nevremena, ceste su postale neprohodne zbog velike količine leda koji je prekrio asfalt, a brojni šahtovi koji su kišu trebali upiti već od davno su bili zatrpani lišćem i ostalim materijalom, tako da nema potrebe pričati kako je Široki Brijeg opet “plivao” kao Venecija.

Olujni vjetar polomio je brojne grane i drveća, dok su vinogradi i druge poljoprivredne kulture pretrpjeli ozbiljnu štetu. Loza i duhan su u nekim dijelovima potpuno uništeni, a voćnjaci i vrtovi devastirani.

Timovi hitnih službi su reagirali na par lokacija kako bi osigurali sigurnost građana i sanirali nastalu štetu, a koju ćemo tek naknadno doznati.

A kako je to izgledalo, pogledajte u nastavku:


Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.