Subota, 12 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: Blagica Leko nova ministrica financija ŽZH, ali imenovanje nije tako glatko prošlo!

Nakon što je 3. svibnja 2023. službeno imenovan dojučerašnji ministar financija ŽZH Toni Kraljević za ministra financija F BiH, to mjesto je u Vlade ŽZH ostalo prazno, ali ne zadugo!

Hitna 8. sjednica Skupštine ŽZH koja se ovog ponedjeljaka održala, i na kojoj je osim Zastupničkih pitanja imala i tu točku na svom Dnevnom redu je imenovanje zamjenika ministra Kraljevića.

Nova ministrica financija ŽZH je tako postala Blagica Leko, a koja nije toliko do sada u javnosti eksponirana ali što je zanimljivo, bila je desna ruka Tonija Kraljevića dok je vodio financije ŽZH i kako nam je poznato svoj posao odrađivala profesionalno tako da nije “uletjela” poput nekih novih ministar u “nepoznato područje”!

FOTO: Mili Marušić

Podsjetimo na 6. sjednici, nakon 6 mjeseci od izbora, Županija Zapadnohercegovačka dobila novu vlast, predsjednika i gdje su se dogodile velike i dobre “rošade” na pojedinim ministarskim funkcijama ali neki od “otpisanih” ministara poput Ružice Mikulić već su se “uhljebili” u EP HZ-HB, a što se ostalih tiče, nakon današnjeg imenovanje Radice Leko za ministricu financija sada su imena potpuna:

-Predrag Čović, predsjednika Vlade ŽZH,

-Radica Leko, ministrica financija ŽZH,

-Dario Sesar, ministar gospodarstva i dopredsjednik Vlade,

-Vjekoslav Lasić, ministar pravosuđa i uprave,

-Mladen Bebek, ministar unutarnjih poslova,

-Zvonimir Širić, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša,

-Daniela Perić, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta,

-Mladen Begić, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata,

-Tomislav Pejić ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi.

FOTO: Mili Marušić

Novu ministricu Leko nećemo ju previše “hvaliti niti dizati” ali vjerujemo kako će nastaviti svoj posao korektno i pošteno odrađivati, ili bar ne uništiti ono što je donedavni njen kolega posložio i ŽZH vratio u financijski stabilnu županiju.

FOTO: Mili Marušić

Samo imenovanje nije moglo proći bez nekih uočenih nepravilnosti od strane zastupnika pa i verbalnih “obračuna”, a sve u skretanju pozornost na uvođenje ozbiljnosti rada i držanja Zakona i procedura pri imenovanjima i ovakvih (hitnim) sjednicama.

Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.