Petak, 11 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

DEMANT na članak: ”Sumnjive rabote inicijativnog odbora MZ Crveni Grm u Ljubuškom oko izgradnje spomenika”

Poštovani

Na vašem portalu dana 12. siječnja 2023. izašao je članak pod nazivom ”Sumnjive rabote inicijativnog odbora MZ Crveni Grm u Ljubuškom oko izgradnje spomenika” gdje se spominje moje ime uz lopovluk i krađu prilikom izgradnje Spomenika žrtvama ratova i poraća na prostoru MZ Crveni Grm. Nije mi teško bilo pretpostaviti iz kojeg izvora ste vi kao medij dobili te informacije.

https://otpor.media/sumnjive-rabote-inicijativnog-odbora-mz-crveni-grm-u-ljubuskom-oko-izgradnje-spomenika/

Što se tiče samog Spomenika izgradnja je najavljena 2017. s planom i prijedlogom kako bi to sve trebalo izgledati. Sastavljen je bio spisak imena žrtava koji je bio dostupan mještanima i mogli su ukoliko su imali informacije slobodno dostaviti podatke s kojima raspolažu. Dio mještana je to uradio i donosio podatke i informacije koje su imali. Ako je netko nešto znao a nije htio reći to ostavljamo njemu na volju.

Prošlo je nekoliko mjeseci dok su se prikupljali podatci i vršene provjere. Nakon toga je slijedio početak radova na Spomeniku tj. iskapanje i betoniranje temelja. Sam Spomenik završen je u srpnju 2020. godine.

Određena ekipa iz našeg sela od početka krenula je da se izrazim tako u ”sabotažu” izgradnje i na kraju pokušali da se taj Spomenik i ne blagoslovi. Većina svih stvari iznešena je javno pa i na Facebook stranici ”MZ Crveni Grm” odakle je dio podataka navedena ekipa vama poslala ne navodeći izvor (čisti ”copy paste”). Temu oko Spomenika ekipa je išla maksimalno ispolitizirati i sabotirati. Unatoč svemu Spomenik je sagrađen i blagoslovljen. Većina troškova objavljena je javno, osim zadnje etape koju nismo objavili videći dokle je sabotaža sve išla.

Nisam mislio nikakve demante niti bilo što pisati ali vidjevši da se moje ime spominje i javno proziva za lopovluk a da me vi kao novinari niste ni zovnuli (moji brojevi mobitela javno su dostupni) da čujete drugu stranu nego jednosmjerno objavili nepotpisano kako je navedeno ”otvoreno pismo većine mještana Crvenog Grma”. Ne znam odkad se većina bojala manjine i što se javno nisu potpisali. Doduše vi ste prema mojim saznanjima i jedini portal koji je to javno pismo prenio.

Moja pozicija kao predsjednika MZ Crveni Grm (trenutno v.d.predsjednika) je volonterska niti primam nikakvu naknadu za to, ali da netko nakon 5, 6 godina od početka gradnje Spomenika pa i nekoliko godina nakon završetka javno piše da sam ukrao 10.000 KM (konvertibilnih maraka) bez ikakvih valjanih dokaza ili bilo što nego na osnovu priče rekla-kazala. A ja vama u prilogu dostavljam većinu troškova, odobrenja, rješenja pa nek ”stručnjaci za sve i svašta” kako su naveli cijenu od max. 8.070 KM (pa i 12.000 KM) zbrajaju. Cijena kako je navedena komplet izgradnje Spomenika od početka do kraja iznosila je cca.22.400 KM.

Navikao sam da se iz iste ”kuhinje” godinama proziva moje ime i drže po ”kafanama” govori kako kradem bez ikakvih valjanih argumenata i dokaza i to od strane polivalentnih stručnjaka za sve segmente društvenih, političkih, kulturnih, gospodarskih ili kojih ne područja. Ekipa je išla do te mjere da su čak pojedinci dolazili ispred mog doma i na kukavički način fizički me napali(siječanj 2021.). Podatci imaju kod PP Ljubuški i čudi me kako to nisu naveli u otvorenom pismu. Ostatak dokumenta čuvam za kaznenu prijavu Tužiteljstvu protiv mene.

GOJKO NIŽIĆ
v.d. predsjednika MZ Crveni Grm

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.