Četvrtak, 10 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Županijsko tužiteljstvo ŽZH podignulo optužnicu protiv Z.M. zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim posljedicama

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu podiglo je optužnicu protiv Z.M. (1988.) zbog kaznenog djela teška tjelesna ozljeda – opisano i kažnjivo po članku 172 stavku 5 u vezi sa stavkom 3 KZ F BiH, posljedicom kojeg je prouzročena smrt R.V.

Optužnicu u ovom predmetu zastupat će tužitelj Josip Aničić, koji će navode optužnice dokazivati pozivanjem 16 svjedoka, 4 vještaka, kao i prilaganjem preko 70 materijalnih dokaza.

Optuženi Z.M. se tereti da je 29.8.2022. godine oko 22:30 sati u Ljubuškom u namjeri da teško ozlijedi R.V. istog oborio na pod, a potom olako držeći da mu neće nanijeti ozljede opasne po život od posljedica kojih može umrijeti, udario ga najmanje dva puta u predio glave i tijela. Od zadobivenih ozljeda R.V. je pao u komu i 7.9.2022. godine preminuo u SKB Mostar.

Županijski sud u Širokom Brijegu je na temelju dostavljenih dokaza 28.6.2023. godine potvrdio optužnicu.

U skladu sa načelom pretpostavke nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo, dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.