Četvrtak, 10 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Vruće ljetne teme na Skupštini ŽZH – Novi djelatnici MUP a ŽZH bez opreme, stari bez mirovine!

U Širokom Brijegu je dana 27.06. održana Skupština ŽZH na kojoj je opet bilo „vruće i papreno“.

Direktno pitanje zastupnika Zvonke Jurišića odnosilo na novog ministra MUP-a ŽZH Mladena Bebeka, a dijelom i na ministarstvo financija ŽZH a sve vezano za slabu opremljenost novo primljenih policijskih djelatnika, njih 30, koji nemaju adekvatnu opremu i pištolje koji su raspoređeni na poslove i radne zadatke istog trena kad su primljeni i gdje je ministar Bebek održao dojmljiv govor nakon kojeg je zastupnik Jurišić mogao zaplakati, i gdje je ministar izjavio kako se samo dobro opremljena i obučena policija može nositi s izazovima koje donosi današnje vrijeme.

https://otpor.media/30-policijskih-kadeta-mup-a-zzh-prisegnulo-da-ce-svoj-posao-obavljati-casno-i-posteno/

Isto tako postavio je pitanje kako je moguće da policijski djelatnici koji imaju preko 30 godina radnog staža tek nakon dva prosvjeda dobivaju jubilarne nagrade, dok se policijskom djelatniku Branku Bandiću iz Gruda ne isplaćuje mirovina već šest mjeseci unatoč tome što je ispunio uvjete za istu, a koji očajan obilazi prostorije MUP-a Ljubuški, te ŽAS MiO Ljubuški u kojoj provjerava kod stanovitog Zelića kako mu doprinosi nisu uplaćeni.

Na njegova pitanja ministar Bebek je odgovorio kako svi policijski službenici imaju potrebnu opremu neophodnu za njihov rad, kao i to da policija nikad nije bila opremljenija policija nego li je sad. Vezano za sve njegove upite prema MUP-a ŽZH ono će dati sve informacije u svezi svega ukoliko je to sukladno zakonu. Upozorio je zastupnika Jurišića na odlasku da ne iznosi paušalne ocjene.

Jurišić mu je replicirao govoreći kako policajci nemaju adekvatnu opremu jer se u to sam uvjeri na blagdan Svetog Ante u Ljubuškom jer on ništa iznosi paušalno. Uz napomenu kako MUP Ljubuški ne može spremati ljude u mirovinu a da im nije uplaćen staž.

Ministrica financija u ŽZH Blagica Leko je navela kako je to ministarstvo uplatilo sve doprinose za djelatnike MUP-a, i svatko može dobiti sve potrebite informacije u tom ministarstvu, gdje navodi kako su dobili potvrdu od porezne da su svi doprinosi uplaćeni.

Predrag Čović Predsjednik Vlade ŽZH je na određen način pokušao obraniti svojih dvoje ministara navodeći kako je pitanje uplate doprinosa pitanje porezne uprave. Programski problem je u poreznoj upravi gdje su djelatnici porezne uprave imali probleme, i gdje su novci uplaćeni a nisu proknjiženi.

Zastupnik Jurišić je ponovno uzeo riječ i izjavio kako je policajac Branko Bandić bio (jučer) u ministarstvu financija. Nakon toga je bio kod gospodina Zelića u ŽAS MiO Ljubuški i on mu je izlistao kako nema nikakvih uplata o njegovim plaćenim doprinosima koji su mu potrebiti za uplatu mirovine.

Nakon toga Ministar Bebek je rekao kako je Branko Bandić bio (jučer) s njim i prema njemu su izmirene sve obveze. Njemu i svima su uplaćeni svi doprinosi a on Jurišiću i široj javnosti neće govoriti što su pričali čime je pokazao visoku dozu arogancije s obzirom kako je relativno mlad čovjek koji je tek je sjeo na ministarsku poziciju.

Sve u svemu nastavak vrućeg ljeta u klupama Skupštine ŽZH tek slijedi, a idući nastavak “ovosijedničnog obračuna” Jurišić / Bebek donosi upite oko uhljebljivanja na čelne pozicije u MUP-u ŽZH i njihove šutnje oko zapljene 127 kg kokaina u Širokom Brijegu.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.