Utorak, 8 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Ministar MUP-a ŽZH Mladen Bebek smetnuo da policajcima trebaju pištolji?!

Konstruktivne rasprave u Skupštini ŽZH na relaciji zastupnik Zvonko Jurišić i ministar policije Mladen Bebek nastavile su se i na posljednjoj sjednici. Ovog puta tema je bila stupanje u rad 30 novih policijskih službenika koji su dobili policijske ovlasti, ali nisu dobili službene pištolje i palice, a koju raspravu ste već mogli upratiti preko portala OTPOR.Media.

https://otpor.media/vruce-ljetne-teme-na-skupstini-zzh-novi-djelatnici-mup-a-zzh-bez-opreme-stari-bez-mirovine/

-Dana 12.06.2023. godine 30 novih policijskih službenika u Županiji je dalo prisegu, te su isti dan raspoređeni na posao u ustrojbene jedinice MUP-a. Vi ste ministre Bebek tom prigodom u svom govoru istaknuli, citiram: “Svjesni činjenice da se jedino dobro opremljena i obučena policija može suprotstaviti izazovima koje donosi vrijeme u kojem živimo, pored popunjavanja kadrovima konstantno radimo na opremanju i obuci policije o čemu govore i rezultati po pitanju sigurnosne situacije.” I dan nakon toga na blagdan svetog Ante u Ljubuškom vidim nekolicinu tih novih policajaca i primijetim kako su im futrole od pištolja prazne??? Prvi radni dan i policajci bez pištolja. Ministre nakon 8 mjeseci temeljne obuke novih policajaca Ministarstvo im nije bilo u stanju nabaviti pištolje, pa ste im tek prije par dana našli i podijelili neke stare. Je li to opremanje na kojem radite i koje ste spominjali u svom govoru?

Ministar Bebek je u odgovoru kazao kako zastupnik Jurišić iznosi neistine, te je rekao kako novi policajci imaju svu potrebnu opremu i pištolje i palice.

Na internetskim stranicama MUP-a vidljivo je kako je MUP tek 14.06.2023. izabrao tvrtku SHOT iz Zenice za nabavku pištolja u vrijednosti od 75.000 KM sa rokom isporuke od 10 dana i pravom žalbe na tu odluku u roku od 10 dana. Sukladno tome tek početkom srpnja 2023. godine novi policijski službenici bi mogli zadužiti nove pištolje.

A što se tiče odgovora ministra Bebeka da novoprimljeni policajci imaju pištolje od prvog radnog dana, to jednostavno nije točno. Barem dva do tri dana novoprimljeni policajci su bez pištolja vršili službene radnje čime su njihovi životi svjesno bili izloženi raznoraznim opasnostima, a nakon toga se krenulo u premetačine podruma u policijskim upravama kako bi se našli bilo kakvi pištolji za nove policajce. I pronašli su se svakakvi, pa čak i izuzeti. No budući da je to privremeno rješenje, sve će se na vrijeme vratiti na svoje mjesto.

Interesantno je da se MUP ŽZH na čelu sa ministrom Bebekom i nakon 8 mjeseci obuke za novih 30 policajaca nije sjetio da će im po primanju na posao trebati pištolji!

Zdenka Bošnjak / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.