Petak, 20 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: U Ružićima održan kulinarski događaj “za prste polizati” – Raštikijada 2023.

Kulinarski događaj Raštikijada 2023, održana je ovog utorka na Agroturizmu Marića gaj u Ružićima, nedaleko od Gruda, a koji je predstavljao jedan od najvažnijih događaja u regiji za ljubitelje gastronomije. Ovaj događaj je već postao tradicija, a održava se po 11. put, privlačeći sve više posjetitelja iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

Glavna atrakcija Raštikijade bilo je natjecanje u pripremi jela od raštike. Sudjelovalo je preko 20 ekipa, koje su predstavljale različite regije i tradicije, natječući se za titulu najboljeg u pripremi tradicionalnih i inovativnih jela od raštike.

Natjecatelji su se trudili pripremiti jela koja će zadovoljiti zahtjevne kriterije ocjenjivačkog žirija. Dva tročlana žirija ocjenjivala su svako jelo posebno, koristeći ocjene od 5 do 10 po unaprijed određenim kriterijima. Pobjednikom se proglašava jelo koje je ostvarilo najviše bodova u svim kategorijama.

Organizatora ovog događaja Tomo Marić, na samom kraju manifestacije proglasio je pobjednike, a pobjednička medalja otišlo je u ruke ekipe ”Učiteljice”. Grudske učiteljice tradicionalno su na ”Raštikijadi”, a ove godine uzele su i glavnu nagradu. Što se tiče najinovativnije jelo od raštike, priznanje je otišlo je u ruke Dječjeg vrtića Grude.

Osim natjecanja, posjetitelji su imali priliku uživati u raznovrsnoj zabavi. Za glazbeni dio programa brinuli su se tri različita sastava: TS Đeram, TS Stari fenjer i Složni Bećari Čitluk, koji su osigurali dobru glazbu i atmosferu za sve prisutne. Posjetitelji su mogli kupiti promotivnu čašu u vrijednosti od 20 KM, koja im je omogućila kušanje svih pripremljenih specijaliteta od raštike, uz mogućnost kušanja domaćih vina. Sve u svemu, Agroturizam Marića gaj postao je epicentar gastronomske i zabavne aktivnosti tog dana, privlačeći ljude iz različitih krajeva kako bi zajedno proslavili ovu tradicionalnu manifestaciju.

Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.