Ponedjeljak, 21 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Razbijena grupa Darka Eleza – Masovna uhićenja po RS-u

U policijskoj akciji na području Banja Luke uhićen je Bojan Rističević, zbog sumnje da je povezan sa trgovinom narkoticima, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.com

Naime, kako tvrde, njihov dobro obaviješten izvor otkriva da su Radonjić, ali i ostali uhićeni članovi kriminalne grupe na čijem čelu je poznati kriminalac Darko Elez.

– U Banjaluci su lisice na ruke stavljene Bojanu Rističeviću, a u Istočnom Sarajevu uhićen je Boris Mitrović zvani Gilmar. U sklopu ove akcije ukupno je uhićeno 11 osoba i razbijena je Elezova grupa – rekao je izvor Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, Rističević je kum Miljana Radonje, a koji je također poznat policiji po trgovini narkoticima i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

On je pojasnio da je Gilmar bio na čelu ove grupe, koja je jutros razbijena na području Banja Luke i Istočnog Sarajeva, kao i da je on čovjek od povjerenja Darka Eleza.

Kako je Srpskainfo ranije objavila pretresi u Banja Luci su obavljeni u ulici Starine Novaka u naselju Obilićevo.

Prema prvim informacijama, akcija se sprovodi na osnovu podataka do kojih je policija došla na osnovu aplikacije „Skaj“.

Akcija se realizira po nalogu Okružnog javnog tužiteljstva u Istočnom Sarajevu, a sprovode je Uprava za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, PU Istočno Sarajevo, te Žandarmerija.

U akciji „Kod“ uhićeno je ukupno 15 osoba zbog sumnje da su se bavili prodajom različitih vrsta narkotika.

Akciju su izveli pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo zajedno sa Upravom za organizirani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske, a u suradnji sa Europolom.

Kako je Srpskainfo ekskluzivno objavila, ovom akcijom razbijena je kriminalna grupa na čijem čelu je bio Darko Elez.

– Po naredbama Okružnog suda Istočno Sarajevo i nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Istočno Sarajevo u tijeku su pretresi na 27 lokacija, na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banja Luke i Kantona Sarajevo. Trenutno je uhićeno 15 osoba – istakli su u PU Istočno Sarajevo.

Akcija je usmjerena protiv grupe koja se sumnjiče da su već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga kao što su kokain, heroin, marihuana, amfetamin, ekstazi i druge supstanci za proizvodnju opojnih droga, te na taj način počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

– Protupravna imovinska korist stečena izvršenjem ovog krivičnog djela iznosi 2.750.000 KM – istakli su PU Istočno Sarajevo.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.