Srijeda, 23 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Čovićevi pijuni iz Kreševa stigli na red! Otvoren predmet za kriminal na rekonstrukciji puta Rakova Noga – Bjelovići

Aferu koju ju prije pola godine otkrio istraživački portal Žurnal.info, a radi se o nevjerojatnom kriminalu kada se put koji je javno dobro trebao shodno izglasanom javnom interesu Općinskog vijeća Kreševo upisati kao vlasništvo države i Općine Kreševo, no isti je završio u rukama Gorana Stanića, a koji ga je založio kao kolateral kod NLB banke dd Sarajevo, kojeg pak sada NLB banka dd Sarajevo oduzima od firme Barit dd Kreševo u vlasništvu Gorana Stanića.

https://otpor.media/opcina-kresevo-ponovno-kriminalom-dominirala-proknjizili-opcinske-nekretnine-na-privatnu-firmu/

Službenici Općine Kreševo Rješenje o potpunom izvlaštenju parcela na kojima je izgrađen put financiran sredstvima Vlade FBiH, nikada nisu dostavili Općinskom sudu u Kiseljaku, tj, njegovom zemljišno knjižnom uredu da se isti upiše u zemljišne knjige kao javno dobro.

O svemu je postojao zavjet šutnje punih 10 godina, no isto je istraživačkim radom otkrio portal Žurnal.info.

https://otpor.media/mjestani-opcina-kresevo-uputili-otvoreno-pismo-draganu-covicu-obuzdajte-svoje-vukove-u-kresevu/

Na vlasti u Općini Kreševo je već preko 20 godina HDZ BiH, a od trenutka otkrivanja afere vlast u Općini Kreševo nikada se nije oglasila o istom, kao ni Općinsko vijeće koje je bilo dužno odmah po hitno postupku na dnevni red staviti ovaj događaj i donijeti hitne zaključke, no oni umjesto toga i dalje podržavaju kriminalnu vlast u Kreševu, koja je svojim građanima čak uspjela i put pronevjeriti.

https://otpor.media/afera-u-kresevu-blizi-se-vrhuncu-iz-rtv-herceg-bosne-oglusili-se-o-reportazi-na-poziv-mjestana/

Afera je dobila i sudski epilog, odnosno Tužiteljstvo BiH je otvorilo predmet za navedeni kriminal, a za portal Podlupom.ba dali su priopćenje:

Poštovani,

U Tužiteljstvu BiH postoji predmet koji se odnosi na navedeni događaj.

Nakon što analizira dostavljeni podnesak, postupajući tužitelj moći će donijeti odluku o stvarnoj nadležnosti i daljim aktivnostima u predmetu.

Shodno navedenom, trenutni status predmeta je otvoren.

Pozdrav,

Odjel za odnose s javnošću Tužiteljstva-Tužilaštva BiH

Dužnost načelnika Općine Kreševo u ovom periodu od 2012. do 2023. obavljali su Mato Barišić, Radoje Vidović i trenutni načelnik Renato Pejak.

Podlupom.ba

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.