Četvrtak, 24 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Pa se ti vješaj – Tužiteljstvo ŽZH upoznato sa slučajem 16-godišnjeg “kaskadera iz Borka”!

Maloljetnik u Širokom Brijegu je riskirao svoj život zbog opasnog izazova za popularnost na društvenim mrežama, te visio s mosta i samo se jednom rukom držao za akvadukt u Borku, a drugom rukom tipkao na mobitel, potvrđeno je za Klix.ba.

Fotografija mladića koji je u Širokom Brijegu riskirao svoj život ovih dana kruži među mlađom populacijom, o čemu pišu lokalni mediji upozoravajući roditelje i javnost na problem koji sve češće dovodi do neželjenih posljedica.

Sa slučajem je, neslužbenim kanalima, upoznato i Tužiteljstvo ŽZH, potvrdio je za portal portal Klix.ba, glavni tužitelj Josip Aničić.

“Neslužbeno sam upoznat da je fotografija autentična i napravljena u Širokom Brijegu u Borku i da se radi o 16-godišnjem dječaku iz Širokog Brijega”, kazao je Aničić za Klix.ba.

Prema saznanjima dječak je učenik Srednje strukovne škole u Širokom Brijegu, a sporna fotografija koja se širi aplikacijom za komunikaciju WhatsApp, prema opisu “za snepa” je snimljena radi objavljivanja na popularnoj aplikaciji Snapchat.

https://otpor.media/nadobudna-budala-jednom-rukom-drzi-se-za-akvadukt-u-borku-a-drugom-rukom-tipka-na-mobitel/

Snimanje ove fotografije, prema dostupnim informacijama je na svu sreću prošlo bez neželjenih posljedica, ali je iniciralo i potrebu da se mladim generacijama skrene pažnja na opasnosti i pozove da ne pristaju na ovakve izazove, te spriječe svoje vršnjake koji imaju namjeru za neku od rizičnih akcija radi popularnosti na društvenim mrežama.

Valja podsjetiti i roditelje, nadležne službe, te odgojne i obrazovne institucije da što više skreću pažnju mladim generacijama na opasnosti koje proizlaze iz ovakvih i sličnim aktivnosti, kako bi se što manje događalo nemilih scena koje pune medijske stranice crne kronike.

Klix.ba

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.