Petak, 20 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Posljednji trzaji starog “jarca” – Kontroverzni sudac Branko Perić će odlučivati o pritvoru Mehmedagića i Debeveca

Branko Perić je sudac koji će odlučivati o tome da li će uhapšeni Osman Mehmedagić i Ranko Debevec u pritvor.

Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor za uhapšene Osmana Mehmedagića Osmicu, bivšeg direktora OSA-e i Ranka Debevca, predsjednika Suda BiH, dok je za odvjetnicu Vasviju Vidović zatražene su mjere zabrane.

https://otpor.media/pravosudno-obasvjestajna-afera-drma-bih-predsjednik-suda-bih-skroz-kompromitiran-privedena-i-njegova-odvjetnica/

Sudac Perić bio je često u centru pažnje u prethodnih godinu dana, zbog slučaja Dženan Memić i predmeta Respiratori.

U studenom prošle godine oslobodio je sve optužene u predmetu Memić, a početkom ove godine preostala dva člana Sudskog vijeća su ga preglasala i osudila Fadila Novalića, Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića da su krivi u predmetu Respiratori. Perić je tada pročitao izdvojeno mišljenje zbog čega je kasnije protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

https://otpor.media/kontroverzni-sudac-branko-peric-branio-se-pred-vstv-om-uvijek-cu-krsiti-zakone-koji-su-protivni-pravdi/

U tijeku disciplinskog postupka Perić je najavio da će u siječnju ove godine otići u mirovinu.

Zanimljivo, Perić je bio član Vijeća koje je početkom 2021. godine oslobodilo Mehmedagića i Muhameda Pekića, uposlenika OSA-e. Tada ih je Tužiteljstvo teretilo za zloupotrebu položaja. Perić je tada kazao kako Tužiteljstvo nije dokazalo krivicu u slučaju izuzimanja snimke iz poslovnice BH Pošte.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.