Petak, 20 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Određen jednomjesečni pritvor predsjedniku Suda BiH i bivšem šefu OSA-e BiH – Kontroverzni sudac Branko Perić može sada u mirovinu!

Sudac Suda Bosne i Hercegovine Branko Perić potvrdio je prijedlog Tužiteljstva BiH i odredio jednomjesečni pritvor za suspendiranog predsjednika Suda BiH Ranka Debevca i bivšeg šefa OSA-e Osmana Mehmedagića Osmicu.

Njih dvojica su uhićeni u ponedjeljak zbog nelegalnog prisluškivanja dva broja Suda BiH i brojeva uposlenika Tužiteljstva BiH.

https://otpor.media/posljednji-trzaji-starog-jarca-kontroverzni-sudac-branko-peric-ce-odlucivati-o-pritvoru-mehmedagica-i-debeveca/

Na sinoćnjem ročištu, tužiteljica Bojana Jolović iznijela je niz razloga za određivanje pritvora. Ona je navela kako se u dosadašnjoj karijeri nije susretala s više opstrukcija tijekom istrage.

Kao primjer je navela da je prilikom svakog saslušavanja svjedoka, tadašnji direktor OSA-e znao da je svjedok bio u Tužiteljstvu BiH te ga prepadao i prijetio mu.

Jolović je istakla da je svjedoka iz OSA-e pozvala u 12 sati da dođe u 13 i 30 sati u Tužiteljstvo BiH i to na donji ulaz. Međutim, već je saznao Osmica i zvao ga i pitao ga ‘što ćeš ti kod Jolovićke!?’.

Kada je shvatila da neće moći saslušati više nijednog svjedoka, odlučila se na privođenje osumnjičenih.

OTPOR.Media

https://otpor.media/pravosudno-obasvjestajna-afera-drma-bih-predsjednik-suda-bih-skroz-kompromitiran-privedena-i-njegova-odvjetnica/

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.