Četvrtak, 19 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Lutrija BIH raspisala smiješan Natječaj po mjeri FK Sarajevo i FK Željezničar. Potrebno min 180.000 pratitelja na Facebook….

Lutrija BiH raspisala natječaj vrijedan 70.000 KM bez PDV-a nabavku usluga oglašavanja Lutrije BiH putem nogometnih klubova koji nastupaju u M:Tel Premijer ligi. Natječaj je podijeljen na dva lota, a jedina dva kluba koji mogu ispuniti tražene zahtjeve su FK Sarajevo i FK Željezničar

Svake godine Lutrija Bosne i Hercegovine izdvaja značajne sume novca za potrebe oglašavanja, što je očekivano i razumljivo za jedan ovakav ugovorni organ. Međutim, ono što je problematično jeste što su nerijetko ovi natječaji Lutrije BiH – namješteni.

Tako je krajem 2023. godine raspisan natječaj za nabavku usluga oglašavanja Lutrije BiH putem nogometnih klubova koji nastupaju u M:Tel Premijer ligi, u vrijednosti od 70.000 KM bez PDV-a. Kako je navedeno u natječajnoj dokumentaciji, provodi se otvoreni postupak javne nabavke, kriterij za dodjelu ugovora je najniža cijena, a sam natječaj podijeljen je na dva lota vrijedna po 35.000 KM.

Postavljeni uvjeti koje moraju ispuniti potencijalni ponuđači jasno ukazuju na to da je natječaj namješten za sarajevske nogometne premijerligaše.

Da pojasnimo, u nogometnoj Premijer ligi BiH natječe se devet klubova koji igraju domaće utakmice na području Federacije BiH. Natječajem, odnosno prvim lotom, traži se da ovi nogometni klubovi imaju minimalno 180.000 pratitelja na Facebook stranici kluba. Jedina dva kluba koja imaju više od 180.000 pratitelja su FK Željezničar (oko 196.000) i FK Sarajevo (oko 188.000).

Dalje, drugim lotom se traži da nogometni klub ima minimalno 60.000 gledatelja na domaćim utakmicama u tekućoj sezoni. Premijerligaški klubovi su do sada odigrali po devet domaćih utakmica, a više od 60.000 gledatelja na svojim utakmicama okupio je jedino FK Sarajevo.

S obzirom na sve navedeno, može se očekivati da će po jedan lot biti dodijeljen sarajevskim nogometnim premijerligašima.

Recimo i to kako u javno dostupnom planu javnih nabavki ovaj natječaj, pod ovim nazivom, nije naveden, što je protivno zakonu. Na kraju dodajmo da je natječaj otvoren do 29. siječnja, za kad je zakazano i otvaranje ponuda.

Pratimotendere.ba

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.