Petak, 20 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Otkud ‘inspektor Dževdet’ sa Erdoganom: ‘Osmica i Izetbegović ga pratili…’

Ranko Debevec, suspendirani predsjednik Suda BiH, trese se u državnom zatvoru u Vojkovića u strahu od toga što će se otkriti u nastavku istrage.

Podaci koji su do sada procurili u javnost u zastrašujući. Osim što je Debevec uzimao satove i automobile kao ‘poklone’ od strana u postupcima u sudu kojim je rukovodio, Debevec je proganjao uposlenice Suda BiH.

https://otpor.media/spijunirao-je-uposlenike-suda-bih-konobarima-govorio-kako-je-inspektor-dzevdet-iz-osa-bih/

Za to je koristio resurse Suda BiH, od referenta Milisava Pijuka tražio da je uhodi osobe koje su njemu bile zanimljive. Debevec se zajedno sa Pijukom i lažno predstavljao kao tajni agent OSA-e imena ‘Dževdet’ tražeći od konobara da slikaju ljude koji ga zanimaju.

Sve se to oktriva, a ono najgore nije ni došlo – podaci sa njegovog trećeg telefona kojeg je krio u gaćama i pokušao ga prokrijumčariti iz prostorija SIPA-e.

Tek kada se taj mobitel ‘raspakira’ bit će nam jasnije šta je sve radio inspektor Dževdet i s kim je bio u komunikaciji.

Zanimljivu je fotografiju objavio novinar Slobodan Vasković. Na njoj se vidi ‘inspektor Dževdet’ za ručku sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom. Vasković sarkastično piše: Bakir I. i Osmica M. ‘pratili’ Erdogana: Predsjednik Turske za istim stolom sa ‘Inspektorom Dževdetom’.

Prema informacijama Raporta, ovaj susret odnosno raspored sjedenja ishodovao je upravo Osman Mehmedagić Osmica, tadašnji šef OSA-e.

Raport.ba

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.