Petak, 18 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Jelka Miličević se vraća u Federalnu Agenciju za bankarstvo u kojoj je ranije ostvarila protupravnu korist od 58.000 KM

Posljednjih tjedana sarajevski portali su pisali povratak Jelke Miličević u Federalnu Agenciju za bankarstvo, na poziciju zamjenika generalnog direktora, mada FBA nije nepoznata institucija za gđu Jelku jer je u istoj obnašala funkciju člana Upravnog odbora od 2008-2014. g. Dokaz o nepotizmu, korupciji, nesavjesnosti i ove Vlade kao i svih prethodnih jeste činjenica koja je u više navrata objavljena, a to je da je pozicija zamjenika direktora FBA, koja je Hrvatska pozicija, upravo rezervirana za gđu Miličević, jer su dobro obavješteni izvori iz Vlade to i potvrdili, a mediji objavili.

Izrazi: bahato, beskrupulozno, bezobrazno, sebično, samodopadno, licemjerno, pohlepno i cinično ponašanje- su upravo epiteti i izrazi koji u cijelosti opisuju lik, karakter i ponašanje Jelke Miličević, koja se „visoko propela na zadnje noge“ da zgrabi ovu najplaćeniju poziciju u Državi, iako je ušla u 65-tu godinu života i ima u cijelosti uvijete za mirovinu, a ima i posao- nije bez posla.

Podmlađivanje: Kao jedan od najvećih zaokreta u strategiji i politici HDZ-a BiH, a što Dragan Čović- Predsjednik Stranke je desetine puta isticao jeste pomlađivanje kadrova. Čak je u emisiji Fokus prije nekoliko tjedana izjavio da u je najveća „žal“, najveća greška, najveći propust u njegovoj karijeri upravo činjenica što pogotovo skoro dvije decenije nije podmlađivao stranku na način da je trebao mlađe kadrove (stručnije, sposobnije) imenovati na brojne pozicije kroz protok vremena. Te je tom prilikom gosp predsjednik Čović izjavio da je jedna generacija skroz i preskočena, ali da sada tu grešku ispravlja.

Jelka Miličević je očit primjer i dokaz kako Čović svoju grešku ispravlja- a vi procijenite njegovu iskrenost u medijskim nastupima.

https://otpor.media/vracanje-dugova-tko-je-coviceva-odana-jelka-milicevic-i-sto-ih-povezuje-tako-snazno

Upravo, u najjačem sektoru gospodarstva, a to je bankarstvo, gdje djeluje u F BiH 14 banaka, pa zatim Centralna banka na državnom nivou, pa FBA na federalnom nivou, niti jedna banka nema na poziciji direktora niti jednog Hrvata, a za što smatramo da je za to odgovoran upravo gosp Čović.

Čović kao što vidimo podmlađuje najbitnije i ključne pozicije bankarstva tj Regulatora bankarskog sektora sa „praktički“ umirovljenicima, uprljanim kako u toj instituciji u prethodnom radu, te uprljanim i na drugim pozicijama, čiji rad je bio obavijen aferama, podizanjem optužnica- te nažalost te optužnice nisu nikada vidjele epilog, a razlog su trula i jadna tužiteljstva koja su ustoličena od strane politike, te služe politici i u dobru i u zlu, štiteći političare od progona i optužbi. (Dokaz da pred zakonom nismo svi jednaki)

Financijska policija je prije 10 godina sprovela istragu, te okarakterizirala rad Jelke Miličević kao člana UO, u Agenciji za bankarstvo te ostalih osoba, kao zlouporaba službenog položaja, što je podložno kaznenoj odgovornosti.

Odgovornost Jelke na poziciji člana Upravnog odbora u agenciji za bankarstvo ( te ostalih članova UO kao i Uprave FBA) leži u činjenici da su sve osobe iz UO FBA kroz period od 5 godina ostvarili sebi tj za svoju korist protupravno značajne novčane iznose kroz plaće i naknade koje su bile vrlo visoke a nisu definirane na zakonskim uporištima.

Tako se gđa Miličević tereti i proziva za protupravnu korist od 58 000 KM.

Ako su izvori iz Vlade upoznali medije, a mediji o tome pisali, da je natječaj za zamjenika dir Agencije za bankarstvo rezerviran i „zabetoniran“ upravo za Jelku Miličević, onda ako se dogodi, a dogodit će se da gđa Jelka sjedne na tu poziciju, ne treba dalje promatrati rad ove Vlade, nadmašili su po pitanju: nepotizma, korupcije, nesavjesnosti svog poslovanja, bahatosti, arogantnosti- nadmašili su sve prethodne Vlade.

Po svemu što je do sada pisano, objavljivano u svezi ovog natječaja sa kojim su se i gđa Jelka Miličević i sama Vlada kompromitirali i spustili do najjadnijih razina, ipak najizvjesnije je da gđu Jelku nećemo gledati po Mostaru kako uživa u svojoj mirovini i šeta unučad po parku, ipak šteta je propustiti naredne 4 godine skoro do 70te basnoslovnu plaću, te privilegije koje nudi Agencija za bankarstvo.

Vlada Federacije BiH oformila je komisiju za imenovanje zamjenika direktora Agencije za bankarstvo FBiH, a prema nekim tvrdnjama to mjesto rezervirano je za Jelku Miličević (HDZ BiH), bivšu federalnu ministricu financija. Miličević je jedina oslobođena u predmetu Respiratori, a optužnica ju je teretila za nesavjestan rad u službi.

Jelka Miličević ranije je bila članica Upravnog odbora Agencije, i za to vrijeme njen rad istraživala je Financijska policija FBiH, a Tužiteljstvu Kantona Sarajevo podnesen je izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu I protiv nje. Bilo je to 2014. Godine, a šest godina kasnije, u studenom 2020. Postupajući tužitelj donio je naredbu da se istraga neće provoditi budući da prijavljeno djelo nije krivično. Financijska policija nije uložila pritužbu na odluku i predmet je arhiviran.

https://otpor.media/fadil-i-jelka-sa-zupanijskim-premijerima-dogovorili-pritisak-na-ugostitelje-i-ograniceno-kretanje-ljudi

Zajedno sa Jelkom Miličević Financijska policija prijavila je Tužiteljstvu KS-a Zlatka Barša, direktora Agencije za bankarstvo FBIH, Harisa Ihtijarevića – predsjednika UO Agencije, Ljerku Marić – članicu i zamjenicu predsjednika UO Agencije, članove UO Agencije Jelku Milićević, Rajku Topčić i Emira Silajdžića, te direktore dva sektora u Agenciji – Miroslava Krezića i Ibrahima Sinanovića.

Odlukama iz 2008. i 2009. Barš je odobrio mjesečne naknade članovima UO – od 90% prosječne plaće ostvarene u Agenciji za predsjednika UO (Harisa Ihtijarevića), 80% za zamjenika i 75% za članove UO, iako se po zakonu ove naknade određuju u odnosu na prosječnu plaću u Federaciji a ne Agenciji. Za ovu odluku nije data pismena suglasnost premijera FBiH.

-Harisu Ihtijareviću – u iznosu više od 65 tisuća KM

-Ljerki Marić – oko 66 tisuća KM

-Jelki Milićević, Rajki Topčić, Emiru Silajdžiću – svima po oko 58 tisuća KM.

i time nanio štetu Agenciji za bankarstvo FBiH u iznosu od oko 376 tisuća KM.

Jelka Miličević prijavljena je jer je kao članica UO iskoristila službeni položaj u namjeri sticanja protupravne imovinske koristi za sebe, i to donošenjem odluka o visini mjesečne naknade članovima UO.

Osim toga, pisano je ranije da su Članovi UO (Jelka Milićević, Ljerka Marić i Rajka Topčić) i predsjednik Haris Ihtijarević iskoristili su položaj i teže povrijedili prava Privredne banke u slučaju dokapitalizacije Una banke d.d. Bihać.

Nakon što je raspisan Međunarodni javni poziv za dokapitalizaciju, u studenom 2008. komisija za vrednovanje ponuda odlučila je da je najpovoljnija ponuda Privredne banke Sarajevo. Nakon toga ponudu šalje i A.E.O.P. – Associazione Europa Operatori Polizia, predstavništvo za BiH. Komisija je odbacuje kao neblagovremenu.

Ali kako je A.E.O.P. bio favorit Ihtijarevića i UO, oni u veljači 2009. na sjednici UO donose zaključak kojim žele poništiti javni poziv na kojem je Privredna banka ocijenjena kao najpovoljniji ponuđač. Osim toga, znali su i da je A.E.O.P. humanitarna asocijacija i da uopće nema subjektivitet za sudjelovanje. Zbog toga je Asocijacija suspendirala i smijenila svog predstavnika u Bihaću Giuseppea Cosentionoa, piše.Zurnal.info

https://otpor.media/je-li-ovo-plan-trojke-i-hdz-a-bih-osuditi-novalica-osloboditi-milicevic-a-potom-imenovati-vladu-fbih-bez-lendine-suglasnosti

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.